Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Αυτός είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Zara, Πλούσιοι και Διάσημοι,

Ο μίστερ Zara, είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Το όνομα αυτού Arnancio Ortega, και πλέον πήρε την πρώτη θέση στον χρυσό κατάλογο των πλουσίων από τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates.

Σύμφωνα με τον ανιχνευτή real time του Forbes, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων Zara, ξεπέρασε τον Bill Gates για να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στην γη με περιουσία 79,8 δισ. δολαρίων.

Ο Ortega δεν είναι τόσο γνωστός ως όνομα όσο ο Gates, ούτε βέβαια γεννήθηκε πλούσιος. Το αντίθετο μάλιστα.Ο Ortega έχει μια συναρπαστική ιστορία για την άνοδό του στην κορυφή του παγκόσμιου πλούτου. Γεννημένος το 1936 στη διάρκεια του ισπανικού Εμφύλιου, ο πατέρας του Ortega κέρδιζε 300 πεσέτες το μήνα -ένας πενιχρός μισθός.

Ο βιογράφος του Ortega περιγράφει τις μνήμες του από την εφηβεία στη διάρκεια της οποίας η οικογένειά του δεν είχε πάντα αρκετά χρήματα για φαγητό. Εγκατέλειψε το σχολείο προτού κλείσει τα 15, ξεκινώντας την καριέρα του ως το παιδί για την αλληλογραφία. Πριν τα 40 του αποφάσισε να ξεκινήσει τα Zara, αναπτύσσοντας την επιχείρηση αρχικά στην Ισπανία, έπειτα στις γειτονικές Πορτογαλία και Γαλλία και μετά στο Λονδίνο. Σήμερα βρίσκεται σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Ortega αυξήθηκε κατά επιπλέον 5,3% (4 δισ. δολάρια) το τελευταίο 24ωρο. Αυτό αποδίδεται εν μέρει στην άνοδο της μετοχής της Inditex, της μητρικής εταιρεία των Zara.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Forbes: Αυτοί είναι οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι για το 2024, με συνολική περιουσία 25 δισ. δολαρίων

Ο 93χρονος Ρούπερτ Μέρντοχ αρραβωνιάστηκε την 67χρονη Ελένα Ζούκοβα, πρώην πεθερά του Αμπράμοβιτς και νυν πεθερά του Νιάρχου

Αυστρία: «Χρυσή» κληρονόμος χαρίζει 25 εκατ. ευρώ

Ο μεγιστάνας Μπράιαν Τζόνσον θέλει να ζήσει μέχρι τα 200 χρόνια και υποβάλλεται σε πειραματική θεραπεία

Ο Ζούκερμπεργκ προετοιμάζεται για το τέλος του κόσμου – Το υπερπολυτελές συγκρότημα στη Χαβάη με το υπόγειο καταφύγιο των 5.000 τ.μ.!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr