Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε με βόμβες σιίτες στο Μπαγκλαντές (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε με βόμβες σιίτες στο Μπαγκλαντές (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας νεκρός και τουλάχιστον 50 τραυματίες είναι ο απολογισμός βομβιστικών επιθέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος το Σάββατο εναντίον σιιτών μουσουλμάνων στο Μπανγκλαντές.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και είχαν στόχο χιλιάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για τον ετήσιο εορτασμό της Ασούρα -της ιερότερης για τους σιίτες θρησκευτικής επετείου- στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, την Ντάκα.

bagladesh1

Οι σιίτες μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο τιμούν την ιερή Ημέρα της Ασούρα -την κορύφωση του πένθους για το μαρτύριο του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ- με τελετές, πορείες και αυτομαστίγωση.

Οι σιίτες μουσουλμάνοι τελούν πένθιμες θρησκευτικές τελετές για να θρηνήσουν το μαρτύριο του Ιμάμη Χουσεΐν και των συντρόφων του.

Ο Ιμάμης Χουσεΐν, ή αλλιώς Χουσεΐν Ιμπν Αλί, ήταν εγγονός του Μωάμεθ από την κόρη του Προφήτη τη Φάτιμα και τον ανιψιό του Προφήτη Αλί Ιμπν Αμπί Ταλίμπ, που ανακηρύχθηκε τέταρτος Χαλίφης για τους σουνίτες και θεωρείται πρώτος Ιμάμης για το σιιτικό Ισλάμ.

Ο Ιμάμης Χουσεΐν και μια μικρή ομάδα συντρόφων και συγγενών του σκοτώθηκαν αρνούμενοι να ορκιστούν πίστη στον χαλίφη Γιαζίντ (βασίλεψε τα έτη 680-683).

Το έτος 680 μ.Χ, ή 61 των μουσουλμάνων, έγινε η μάχη της Καρμπάλα μεταξύ ενός στρατεύματος του χαλίφη Γιαζίντ και μιας μικρής στρατιωτικής δύναμης του Ιμάμη Χουσεΐν.

Ο εγγονός του Μωάμεθ, οι σύντροφοί του και όλοι οι συγγενείς του σκοτώθηκαν. Οι στρατιώτες του χαλίφη Γιαζίντ έσφαξαν μέχρι και των έξι μηνών γιο του Χουσεΐν και δισέγγονο του Προφήτη.

Αργότερα, οι νεκροί αυτής της μάχης ανακηρύχθηκαν μάρτυρες τόσο στο σουνιτικό όσο και στο σιιτικό Ισλάμ.

Οι σιίτες μουσουλμάνοι τελούν ένα δεκαήμερο πένθος εις ανάμνηση εκείνης της μάχης, όπου γίνονται και δημόσια μαστιγώματα. Αυτές οι σιιτικές τελετές αποτελούν στόχο για τους τζιχαντιστές σουνίτες.

Σύμφωνα με ηγέτες της μικρής σιιτικής κοινότητας του Μπανγκλαντές, αυτή ήταν η πρώτη φορά που έγινε στόχος επίθεσης η εκδήλωση.

bagladesh3

Σιίτες μουσουλμάνοι είχαν συγκεντρωθεί στο ιστορικό Χουσεϊνι Νταλάν -τον σημαντικότερο σιιτικό χώρο στην παλιά πόλη της Ντάκα- για να ξεκινήσουν την ετήσια πορεία τους με αφορμή την Ασούρα.

bagladesh2

Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα στον τόπο της επίθεσης, ενώ η ιστοσελίδα παρακολούθησης Ισλαμικών Σελίδων και Λογαριασμών SITE, επικαλούμενη τους τζιχαντιστές, ανέφερε ότι σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος “στρατιώτες του Χαλιφάτου στο Μπανγκλαντές” πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Ντάκα στη διάρκεια “πολυθεϊστικών τελετουργικών”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr