Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tρία χρόνια φυλακή σε Παλαιστινίους που πετροβολούν Ισραηλινούς

Tρία χρόνια φυλακή σε Παλαιστινίους που πετροβολούν Ισραηλινούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ισραηλινό κοινοβούλιο ενέκρινε τη χθεσινή νύχτα έναν νόμο που επιβάλλει ελάχιστη ποινή τριετούς φυλάκισης σε όσους πετούν πέτρες, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Κνεσέτ.

Το σχέδιο νόμου, που πρότεινε η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ψηφίστηκε με 51 ψήφους υπέρ, ενώ 17 βουλευτές ψήφισαν κατά.

Οι Παλαιστίνιοι εκφράζουν την οργή τους κυρίως πετώντας πέτρες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και εναντίον ισραηλινών αμάχων που κυκλοφορούν με αυτοκίνητα στους δρόμους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της προσαρτημένης ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο νόμος προβλέπει πως οι δικαστές δεν θα μπορούν να επιβάλλουν αυτή την ελάχιστη ποινή με αναστολή “παρά μόνο σε ειδικές περιστάσεις”, που δεν διευκρινίζονται στο κείμενο.

Εξάλλου βάσει του νόμου παγώνουν τα κοινωνικά επιδόματα που χορηγούνται στους γονείς ανηλίκων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για “αδικήματα ασφαλείας, ρίψη πετρών που διαπράχθηκε με εθνικιστικά κίνητρα ή στο πλαίσιο τρομοκρατικών δραστηριοτήτων”. Η χορήγηση των επιδομάτων θα παγώνει κατά τη διάρκεια της κράτησης.

Ο εισηγητής του νόμου, ο βουλευτής Νίσαν Σλομιάνσκι, μέλος του θρησκευτικού εθνικιστικού κόμματος “Εβραϊκή Εστία”, δήλωσε κατά τη συζήτηση πως η θέσπιση μιας ελάχιστης ποινής είναι ένα “απαραίτητο μέτρο προκειμένου να μεταπειστούν όσοι πετούν πέτρες”. “Η ρίψη πετρών συνιστά απόπειρα δολοφονίας”, δήλωσε.

Ο Τζαμάλ Ζαχάλκα, βουλευτής της αντιπολιτευόμενης Ενιαίας Λίστας, που συγκεντρώνει διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς Αράβων Ισραηλινών, κατήγγειλε από την πλευρά του τον επικίνδυνο χαρακτήρα του νόμου αυτού που “το μόνο που θα κάνει είναι να ρίξει λάδι στη φωτιά”.

Τον Σεπτέμβριο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε πει ότι “κηρύττει τον πόλεμο” σε όσους πετούν πέτρες μετά τον θάνατο ενός 65χρονου Ισραηλινού ο οποίος σκοτώθηκε χάνοντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου του έπειτα από επίθεση με πέτρες που δέχθηκε από Παλαιστινίους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr