Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κινηματογραφική απόδραση Εβραίων από το Χαλέπι της Συρίας

Κινηματογραφική απόδραση Εβραίων από το Χαλέπι της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η απόδραση της τελευταίας εβραϊκής οικογένειας που είχε απομείνει στο Χαλέπι της Συρίας, μια επιχείριση που έστησε και χρηματοδότησε ένας πλούσιος Αμερικανοεβραίος.

Σύμφωνα με το Al Quds al Arabi, τρεις άνδρες εμφανίστηκαν ξαφνικά στην πόρτα του σπιτιού της εβραϊκής οικογένειας στο Χαλέπι και τους διέταξαν να μαζέψουν γρήγορα μερικά υπάρχοντά τους και να μπουν σε ένα μίνι μπας που περίμενε στον δρόμο ακριβώς απ΄ έξω.

Η οικογένεια αποτελείται από 8 μέλη, μεταξύ των οποίων μια 88χρονη ηλικιωμένη, δύο κόρες, τον μουσουλμάνο γαμπρό και τρία παιδιά.

Πλούσιος αμερικανοεβραίος επιχειρηματίας όταν πληροφορήθηκε ότι μια οικογένεια Εβραίων είχε απομείνει στο Χαλέπι, αποφάσισε να τους βοηθήσει επειδή έμαθε ότι το Ισλαμικό Κράτος πλησίαζε στο Χαλέπι.

Τα μέλη της οικογένειας στο θέαμα τριών αγνώστων ανδρών, που τους έλεγαν να τα μαζέψουν και να φύγουν, αρχικά φοβήθηκαν και αρνήθηκαν να ακολουθήσουν. Τελικά ένας Εβραίος μεσολαβητής τους έπεισε να υπακούσουν στους άνδρες.

Στην οικογένεια δόθηκαν συριακά διαβατήρια.

Φεύγοντας από το Χαλέπι, τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) σταμάτησαν το μίνι μπας σε ένα σημείο ελέγχου. Ο οδηγός ενημέρωσε τους τζιχαντιστές ότι οι επιβαίνοντες ήταν πρόσφυγες που έφευγαν για να γλιτώσουν από τον Μπασάρ Αλ Άσαντ. Οι τζιχαντιστές τους άφησαν να περάσουν.

Το μίνι μπας έφτασε στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας μεταξύ από 36 ώρες. Στη συνέχεια η οικογένεια μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου τους περίμενε ο επιχειρηματίας που οργάνωσε την απόδρασή τους. Ο ίδιος μάλιστα τους είπε, εκφράζοντας τη χαρά του, ότι “πήραμε και την τελευταία Εβραία γυναίκα από το Χαλέπι και αισθάνομαι πολύ συγκινημένος”.

Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία να πάει στην Αμερική, όπου έχουν συγγενείς, ωστόσο ο επιχειρηματίας τους έπεισε να μετοικήσουν στο Ισραήλ.

Η οικογένεια τώρα βρίσκεται στο Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr