Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι αποδεκατίζουν το Ισλαμικό Κράτος στη Σιντζάρ (βίντεο + φωτο)

Οι Κούρδοι αποδεκατίζουν το Ισλαμικό Κράτος στη Σιντζάρ (βίντεο + φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλες είναι οι απώλειες των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Σιντζάρ του βόρειου Ιράκ.

Οι ενωμένες κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ, των σοσιαλιστών του YPG της Συρίας, των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) από την Τουρκία και της πολιτοφυλακής των Κούρδων Γιαζίντι, που ήταν κάτοικοι της Σιντζάρ μέχρι τον Αύγουστο του 2014 όταν την κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν, κατάφεραν όχι μόνο να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αλλά και να περικυκλώσουν τους τζιχαντιστές, οι οποίοι δεν έχουν πλέον καμία δίοδο διαφυγής.

map_sinjar

Η κουρδική επίθεση για την απελευθέρωση της Σιντζάρ ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Το πεζικό των Κούρδων είχε την υποστήριξη μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων του Διεθνούς Συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με το Sky News στην πρώτη γραμμή της μάχης βρέθηκαν Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιωτικοί των Ειδικών Δυνάμεων που συντόνιζαν τις επιχειρήσεις.

Συνολικά οι δυνάμεις των Κούρδων που μάχονται για να απελευθερώσουν την πόλη είναι 7.500 άνδρες και γυναίκες, η μεγαλύτερη ίσως κουρδική στρατιά που συγκροτήθηκε μέχρι σήμερα.

Οι Κούρδοι κατάφεραν επίσης να καταλάβουν τους αυτοκινητόδρομους από τη Συρία στο Ιράκ, κόβοντας εντελώς τις γραμμές ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη μάχη:

kurds_sinjar1 Αριστερά, Κούρδοι περιεργάζονται τα πτώματα νεκρών τζιχαντιστών. Δεξιά, κουρδικά φορτηγάκια με οπλοπολυβόλα στις καρότσες στο Σιντζάρ.

tanks Κουρδικά τανκς στα περίχωρα του Σιντζάρ.

sinjar2 Κούρδος Πεσμεργκά ρίχνει κάτω την τζιχαντιστική σημαία.

sinjar3 Κούρδοι σοσιαλιστές αντάρτες του YPG/YPJ της Συρίας με αιχμάλωτό τους εμίρη του Ισλαμικού Κράτους.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), από την Τουρκία, να παίρνουν θέσεις στο Σιντζάρ. Στο βίντεο διακρίνεται Αμερικανός ή Βρετανός στρατιωτικός σύμβουλος να μιλά στο κινητό του τηλέφωνο. Το PKK κατηγορείται από τον Ερντογάν ως τρομοκρατική οργάνωση για αυτό και το βομβαρδίζει. Οι ΗΠΑ, επίσης, στο παρελθόν έκαναν το χατήρι του Ερντογάν και αναγνώρισαν και εκείνες το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση. Εδώ, όμως, το PKK μάχεται υπό αμερικανική διοίκηση. Ένα βίντεο που προκαλεί κρύο ιδρώτα στον Ερντογάν…

peshmerga Ειδικές Δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ, εκπαιδευμένες από Δυτικούς, το βράδυ της Πέμπτης στη Σιντζάρ.

sinjar4 Οι απώλειες των τζιχαντιστών στη Σιντζάρ είναι μεγάλες. Πολλοί σκοτώθηκαν στις θέσεις που είχαν διαταχθεί να υπερασπιστούν από τις συμμαχικές αεροπορικές επιδρομές πριν προλάβουν να αντιδράσουν.

Στο βίντεο που ακολουθεί, οι κουρδικές δυνάμεις επιτίθενται στη Σιντζάρ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr