Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

G20: Eνίσχυση των συνοριακών ελέγχων και της ασφάλειας της αεροπορίας

G20: Eνίσχυση των συνοριακών ελέγχων και της ασφάλειας της αεροπορίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι (G20) θα συμφωνήσουν αύριο, Δευτέρα, ότι η μετανάστευση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί συντονισμένα, αναφέρεται στο σχέδιο της τελικής ανακοίνωσης και η συμφωνία στο θέμα αυτό, θεωρείται διπλωματική επιτυχία για την Ευρώπη και την Τουρκία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ηγέτες θα συμφωνήσουν επίσης πως όλες οι χώρες θα πρέπει να βοηθήσουν στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, η οποία αναμένεται να φέρει μόνο φέτος στην Ευρώπη ένα εκατομμύριο ανθρώπους από τη Μ. Ανατολή και την Αφρική.

Η Ευρώπη και η Τουρκία, που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, ασκούσαν πιέσεις για να αναγνωρίσει η G20 το πρόβλημα ως παγκόσμιο και να βοηθήσει οικονομικά στην αντιμετώπισή του, παρά την αντίθεση της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας.

“Καλούμε όλα τα κράτη να συμβάλουν για να ανταποκριθούμε σ’ αυτή την κρίση και να μοιραστούν τα βάρη που συνδέονται μ’ αυτή, ώστε να εξασφαλισθεί ότι οι πρόσφυγες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, εκπαίδευση και ευκαιρίες να εξασφαλίσουν τα προς το ζην”, αναφέρεται στο σχέδιο απόφασης που είδε το Ρόιτερς, το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη δεκτό από όλους και πρόκειται να δημοσιοποιηθεί αύριο Δευτέρα.

Οι ηγέτες της G20 θα συμφωνήσουν επίσης να ενισχύσουν τη χρηματοδότηση διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με τους μετανάστες, όπως έχει ζητηθεί από την Ευρώπη, και να αντιμετωπίσουν τα αίτια της μετανάστευσης, όπως τον πόλεμο στη Συρία, προστίθεται στο σχέδιο απόφασης.

Σύμφωνα με το σχέδιο της τελικής ανακοίνωσης που περιήλθε σήμερα σε γνώση του Ρόιτερς, οι ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι συμφώνησαν επίσης να ενισχύσουν τους συνοριακούς ελέγχους και την ασφάλεια της αεροπορίας, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, τις οποίες καταδίκασαν ως “αποτρόπαιες” .

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr