Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν νέο φορτίο με όπλα στους Κούρδους

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν νέο φορτίο με όπλα στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ πλέον στηρίζουν και εξοπλίζουν στη Συρία ανοιχτά, επίσημα και αποκλειστικά τον δημοκρατικό – σοσιαλιστικό στρατό που συγκροτήθηκε με κορμό τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες του YPG/YPJ, τις λεγόμενες Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), και συμμετέχουν σε αυτόν οι Ασσύριοι χριστιανοί (μονοφυσίτες) και όσοι Άραβες δημοκρατικοί έχουν απομείνει στη χώρα.

Η Τουρκία όμως δεν θέλει με τίποτα να δίνουν οι Αμερικανοί όπλα στους Κούρδους, επειδή φοβούνται ότι στο τέλος οι Κούρδοι -αφού νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος- θα τα στρέψουν κατά της Άγκυρας, και για αυτό συνεχώς διαμαρτύρονται στις ΗΠΑ κατηγορώντας τους Κούρδους της Συρίας, που συμμετέχουν και στη Σοσιαλιστική Διεθνή, ως τρομοκράτες.

Δηλαδή, η Τουρκία του Ερντογάν που υποστήριξε και εξόπλισε τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και την Αλ Κάιντα, η ίδια Τουρκία που έχει 3.000 Τούρκους τζιχαντιστές να πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος, η ίδια Τουρκία που έλεγε ψέμματα στις ΗΠΑ ότι εκπαιδεύονται σουνίτες “μετριοπαθείς” αντάρτες στο έδαφός της και αυτοί μόλις περνούσαν τα σύνορα δήλωναν Αλ Κάιντα, αυτή η Τουρκία κράτος σφηκοφωλιά της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, έχει το θράσος να βγαίνει και… διαμαρτυρόμενη.

Οι Αμερικανοί, που δεν θέλουν ακόμα να τα σπάσουν με τους παρανοϊκούς κυβερνήτες της Άγκυρας, αν και γνωρίζουν ακριβώς τι ρόλο έχει παίξει ο Ερντογάν, αποφάσισαν για τα “μάτια του κόσμου” να μην δίνουν τα όπλα απευθείας στους Κούρδους, αλλά στους Άραβες συμμάχους τους, οι οποίοι μετά τα δίνουν στους Κούρδους.

Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν ακόμα μια παράδοση πυρομαχικών και όπλων στους μαχητές του Συριακού Αραβικού Συνασπισμού στη βόρεια Συρία, που είναι σύμμαχοι των Κούρδων, όπως αποκάλυψε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Αλλάζοντας προσέγγιση, η παράδοση αυτή έγινε το Σάββατο δια ξηράς, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστο ποιος μετέφερε τα πυρομαχικά στη Συρία. Ο αξιωματούχος που μίλησε στο Ρόιτερς είπε ότι δεν τα μετέφεραν Αμερικανοί στρατιώτες.

Η πρώτη παράδοση πυρομαχικών στην οργάνωση αυτή έγινε από αέρος στις 11 Οκτωβρίου.

Η Τουρκία, που ανησυχεί για τη δράση της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG κάλεσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Άγκυρα για να του εκφράσει τον φόβο της ότι τα όπλα αυτά θα βοηθήσουν τους Κούρδους, οι οποίοι πάντως έχουν αποδειχθεί μέχρι τώρα οι πιο αποτελεσματικοί σύμμαχοι της Ουάσιγκτον στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Στη κεντρική φωτογραφία βλέπετε αντάρτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), με τη νέα τους σημαία, υπό την οποία πολεμούν οι Κούρδοι σοσιαλιστές του YPG/YPJ, οι Ασσύριοι χριστιανοί και Άραβες δημοκρατικοί που διασπάστηκαν από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) όταν αυτός συμμάχησε με την Αλ Κάιντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr