Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του αεροδρομίου του Σινά για τη βόμβα στο AirBus

Συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του αεροδρομίου του Σινά για τη βόμβα στο AirBus
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο υπάλληλοι του αεροδρομίου του Σαρμ Ελ Σέιχ κρατούνται στην Αίγυπτο, καθώς οι αιγυπτιακές Αρχές υποπτεύονται ότι βοήθησαν εκείνους, προφανώς τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, που τοποθέτησαν τη βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου στη Χερσόνησο του Σινά.

Νωρίτερα την Τρίτη και οι ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συντριβή οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση, εκδοχή την οποία από την αρχή θεωρούσαν πιθανότερη τόσο η Ουάσιγκτον όσο και το Λονδίνο.

Στη Χερσόνησο του Σινά διεξάγει ανταρτοπόλεμο το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους που ονομάζεται “Βιλαέτι [επαρχία] του Σινά”. Η ίδια οργάνωση πριν προσχωρήσει στο Ισλαμικό Κράτος ονομαζόταν Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς.

Οι αιγυπτιακές Αρχές έχουν καταγγείλει στο παρελθόν ότι το Ισλαμικό Κράτος στη Χερσόνησο του Σινά εξοπλίστηκε από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς είναι παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου και αφοσιωμένη στην Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μάλιστα δεν παρέλειψε να χαιρετήσει πρώτη και καλύτερη τη νίκη του κόμματος του Τούρκου Προέδρου στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορηθεί από τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου και της Λιβύης ότι χρηματοδοτεί και υποστηρίζει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους σε Αίγυπτο και Λιβύη, ενώ η Αίγυπτος έχει καταγγείλει επίσημα στον ΟΗΕ ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξοπλίζει το Ισλαμικό Κράτος στη Χερσόνησο του Σινά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Κρεμλίνου

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr