Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι SDF σκότωσαν 493 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος και έχασαν 33 μαχητές

Οι SDF σκότωσαν 493 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος και έχασαν 33 μαχητές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ ένοπλος συνασπισμός με κορμό τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες του YPG και συμμετέχοντες τη πολιτοφυλακή των Ασσύριων χριστιανών και αραβικές δημοκρατικές αντάρτικες οργανώσεις, ανακατέλαβαν από το Ισλαμικό Κράτος πολλά εδάφη στα ανατολικά της επαρχίας Χασάκα, η οποία βρίσκεται στη βορειοανατολική Συρία, μετά από δύο εβδομάδες σκληρών μαχών.

“Είμαστε αποφασισμένοι να απελευθερώσουμε κάθε πόλη και χωριό της Συρίας από το Ισλαμικό Κράτος”, δήλωσαν διοικητές του SDF στο ARA News.

Μιλώντας στο ARA News ο εκπρόσωπος Τύπου του SDF, συνταγματάρχης Ταλάλ Σιλό (Talal Silo), δήλωσε: “Σύντομα θα απελευθερώσουμε όλη την επαρχία της Χασάκα από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους”.

Στις 30 Οκτωβρίου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση για να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος από τα εδάφη που ελέγχει στην επαρχία Χασάκα.

Διώχνοντας οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους το Ισλαμικό Κράτος από την επαρχία Χασάκα καταφέρνουν να κόψουν στη μέση τα εδάφη που ελέγχει η οργάνωση και να αποκόψουν τις κτήσεις των τζιχαντιστών στη Συρία από εκείνες στο Ιράκ.

Μεταξύ της 30ης Οκτωβρίου και της 13ης Νοεμβρίου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απελευθέρωσαν εδάφη έκτασης 1.362 τετραγωνικών χιλιομέτρων, τα οποία περιλαμβάνουν 200 χωριά και κωμοπόλεις, μεταξύ των οποίων και τη στρατηγικής σημασίας πόλη Αλ Χουλ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Συρίας και Ιράκ.

Στις πρόσφατες πολεμικές επιχειρήσεις σκοτώθηκαν 493 τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, 33 στρατιώτες των SDF και 4 πολίτες, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Σιλό.

Οι SDF επίσης πήραν λάφυρα από τους τζιχαντιστές εκατοντάδες όπλα και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών.

Η πόλη Αλ Χουλ, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Χασάκα, έχει στρατηγική σημασία διότι είναι το πέρασμα από τη Συρία στο Ιράκ.

“Μετά την απώλεια της Αλ Χουλ, η στρατιωτική και οικονομική κατάσταση του Ισλαμικού Κράτους θα επιδεινωθεί, επειδή αποκόψαμε την κύρια οδό ανεφοδιασμού μεταξύ των προπυργίων της οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ”, εξήγησε ο συνταγματάρχης Σιλό.

map Καταλαμβάνοντας την Αλ Χουλ στη Συρία και τη Σιντζάρ στο Ιράκ, οι Κούρδοι απέκοψαν πλήρως την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, από τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης, πόλη Ράκα στη κεντρική Συρία. Μόλις εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος εντελώς από την επαρχία της Χασάκα, θα έχουν ολοκληρώσει τη διάσπαση των εδαφών και των δυνάμεων των τζιχαντιστών.

Η ανακατάληψη της Αλ Χουλ ήρθε μόλις μερικές ώρες μετά την απελευθέρωση από τις κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ της πόλης Σιντζάρ (ή Σινγκάλ).

Και οι δύο πόλεις απελευθερώθηκαν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Οι Κούρδοι πλέον έχουν αποκόψει την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, από τα εδάφη που ελέγχει η οργάνωση στη Συρία και από τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης, πόλη Ράκα στην κεντρική Συρία.

Μιλώντας στο ARA News ο σεΐχης Μπαντάρ Ντεχάμ Αλ Χαντί (Bandar Deham Al Hadi), διοικητής της αραβικής δύναμης που ονομάζεται Αλ Σαναντίντ, η οποία μετέχει στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, είπε:

“Μέσα σε δύο εβδομάδες το Ισλαμικό Κράτος ηττήθηκε από τις δυνάμεις των SDF στη στρατηγικής σημασίας πόλη Αλ Χουλ και στην ύπαιθρο τη Χασάκα” και αναφερόμενος στην οργάνωσή του πρόσθεσε:

“Η Αλ Σαναντίντ εντάχθηκε στις SDF με περισσότερους από 1700 μαχητές, τους οποίους και ανέπτυξε στην πρώτη γραμμή. Παρά ότι έχουμε να κάνουμε με ευρεία γεωγραφική περιοχή, οι ενωμένες δυνάμεις μας κατάφεραν να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος από όλα αυτά τα εδάφη σε λιγότερο από δύο εβδομάδες”.

Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε ότι οι SDF θα συνεχίσουν να μάχονται μέχρι να εκδιώξουν πλήρως το Ισλαμικό Κράτος από όλη τη Συρία.

“Το Ισλαμικό Κράτος διαφέρει από τον λαό της Συρίας ιδεολογικά και θρησκευτικά. Αυτές οι τρομοκρατικές συμμορίες ήρθαν να διαστρεβλώσουν το Ισλάμ και οι SDF θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε μέχρι να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας στον λαό της Συρίας, να ξεριζώσουμε αυτή τη βαρβαρική οργάνωση”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr