Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους κατέληξε σφαγή τζιχαντιστών

Μεγάλη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους κατέληξε σφαγή τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υποστηριζόμενες από αμερικανικά μαχητικά αεροπλάνα, οι δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά στο Ιράκ απέκρουσαν επίθεση που τους εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος δυτικά της Μοσούλης.

“Δεκάδες τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησαν να διεισδύσουν στην περιοχή Αλ Κασάκ, 25 χιλιόμετρα δυτικά της Μοσούλης, αλλά οι Πεσμεργκά σε συνεργασία με τα αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού απέκρουσαν την προέλασή τους”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Καμιράν Χαουραμί των Πεσμεργκά σε δημοσιογράφους στην κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ.

Ο συνταγματάρχης Χαουραμί επιβεβαίωσε ότι 60 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν, επισημαίνοντας ότι τα περισσότερα πτώματα των τζιχαντιστών περιήλθαν στην κατοχή των Πεσμεργκά.

Μιλώντας στο ARA News στην Ερμπίλ, ο ακτιβιστής δημοσιογράφος Ρεζάν Χάμο εκτίμησε ότι “η τρομοκρατική οργάνωση έχει δεχθεί επώδυνα χτυπήματα που της προκάλεσαν παράλυση στην περιοχή [σ.σ. βόρειο Ιράκ]. Μια νέα φάση στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος θα ξεκινήσει σύντομα, μετά κιόλας την επίθεση της Παρασκευής στο Παρίσι”.

Το ηθικό των κουρδικών δυνάμεων σε Ιράκ και Συρία είναι υψηλό, ειδικά μετά την απελευθέρωση της πόλης των Γιαζίντι, Σιντζάρ (ή Σινγκάλ) στο βόρειο Ιράκ και την κατάληψη της πόλης Αλ Χουλ στη βορειοανατολική Συρία.

Να σημειωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει δεκάδες τζιχαντιστές του που λιποψύχησαν στη μάχη, σε μια προσπάθεια να κρατήσει την πειθαρχία στις γραμμές του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr