Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι εξολόθρευσαν τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος στον Καύκασο

Οι Ρώσοι εξολόθρευσαν τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος στον Καύκασο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις σκότωσαν 10 τζιχαντιστές στον Καύκασο, μέλη μιας συμμορίας εξτρεμιστών που έχουν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.

Η επιχείριση για τον εντοπισμό και την εξόντωση και των υπολοίπων τζιχαντιστών μελών της ίδιας ομάδας βρίσκεται σε εξέλιξη, στην περιοχή κοντά στην πόλη Νάλτσικ στον βόρειο Καύκασο.

Η μάχη μεταξύ των ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων και των τζιχαντιστών άρχισε νωρίς το πρωί της Κυριακής σε ένα δάσος κοντά στο Νάλτσικ, το οποίο είναι η πρωτεύουσα της ρωσικής ομόσπονδης Δημοκρατίας της Καμπαρντίνο – Μπαλκάρια.

Η επιχείριση για τον εντοπισμό των τζιχαντιστών είχε ξεκινήσει από το Σάββατο. Τελικά μια ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων εντόπισε τους τζιχαντιστές να έχουν στρατοπεδεύσει σε μια περιοχή κοντά στην πόλη, μέσα σε ένα πρόχωμα.

Αμέσως οι Ειδικές Δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και περικύκλωσαν τους τζιχαντιστές, καλώντας τους να παραδοθούν, αλλά εκείνοι απάντησαν με πυρά ρίχνοντας και αρκετές χειροβομβίδες.

Στην πρώτη ανταλλαγή πυροβολισμών με τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, πέντε τρομοκράτες έπεσαν νεκροί. Λίγο αργότερα είχαν σκοτωθεί δέκα. Κανένας από τους Ρώσους κομάντος δεν σκοτώθηκε.

Στις 10 Νοεμβρίου, σε άλλη αντιτρομοκρατική επιχείριση στο Νάλτσικ, σκοτώθηκε ο αρχηγός του τοπικού πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Ρόμπερτ Ζανκισίεφ (Robert Zankishiev).

Υπενθυμίζουμε ότι στις 29 Οκτωβρίου η συγκεκριμένη ομάδα – συμμορία τζιχαντιστών είχε αναρτήσει φωτογραφίες ανακοινώνοντας την έναρξη τζιχάντ σε ρωσικό έδαφος. Δείτε τις φωτο εδώ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr