Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

300 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος παραδόθηκαν στους Πεσμεργκά

300 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος παραδόθηκαν στους Πεσμεργκά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο διοικητής των Κούρδων Πεσμεργκά στο μέτωπο της Γκουέρ, στο βόρειο Ιράκ, αποκάλυψε ότι σε καθημερινή βάση τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος παραδίδονται στις κουρδικές δυνάμεις.

Οι παραδόσεις τζιχαντιστών ξεκίνησαν από τη στιγμή που οι Κούρδοι της Συρίας και οι Κούρδοι του Ιράκ κατάφεραν και έκοψαν τις οδούς ανεφοδιασμού και επικοινωνίας μεταξύ των εδαφών που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Ο Κούρδος διοικητής Καντρ ανέφερε ακόμα ότι οι τζιχαντιστές έχουν αποσυρθεί από την περιοχή της Γκουέρ και έχουν υποχωρήσει στη Μοσούλη, μετά τις βαριές απώλειες που είχαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 300 τζιχαντιστές παραδόθηκαν στους Πεσμεργκά τις τελευταίες ημέρες.

Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, που οι κουρδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν την πόλη Σιντζάρ (Σινγάλ) στο βορειοδυτικό Ιράκ και την πόλη Αλ Χουλ στη βορειοανατολική Συρία, ο δρόμος που συνδέει τη Μοσούλη με τη Συρία “κόπηκε” και ελέγχεται πλέον από τους Κούρδους.

Καμία υποστήριξη σε εφόδια, πυρομαχικά, οπλισμό και άνδρες από τη Συρία δεν μπορεί να φτάσει στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη.

map Καταλαμβάνοντας την Αλ Χουλ στη Συρία και τη Σιντζάρ στο Ιράκ, οι Κούρδοι απέκοψαν πλήρως την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, από τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης, πόλη Ράκα στη κεντρική Συρία.

Την ίδια ώρα που οι Κούρδοι πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος ευελπιστώντας στην ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, η κυβέρνηση του Ιράκ φροντίζει να υπενθυμίσει στο ιρακινό Κουρδιστάν ότι είναι αυτόνομο αλλά όχι ανεξάρτητο και ότι θεωρείται ιρακινό έδαφος.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της ιρακινής Προεδρίας δήλωσε ότι το κάψιμο ιρακινών σημαιών στην κουρδική περιοχή συνιστά παραβίαση των εθνικών και συνταγματικών νόμων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τέτοιες ενέργειες είναι αντίθετες στην ανάγκη που υπάρχει για σταθερότητα και ενότητα απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος και στους εχθρούς του Ιράκ. Τέτοιες ενέργειες ζημιώνουν το Ιράκ και πρέπει να σταματήσουν, είπε.

Τόνισε ότι η ιρακινή πολιτική ηγεσία επιθυμεί την αδελφοσύνη, την αρμονία και την ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων του Ιράκ σε αυτούς τους καιρούς της δοκιμασίας.

Κατέληξε λέγοντας ότι οι δυνάμεις των Πεσμεργκά και η ιρακινή σιιτική πολιτοφυλακή Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, χέρι χέρι με τον ιρακινό στρατό, την ομοσπονδιακή Αστυνομία και τις παραστρατιωτικές δυνάμεις των αραβικών φυλών, πρέπει να πολεμήσουν όλοι μαζί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν διότι τις προηγούμενες ημέρες Κούρδοι Πεσμεργκά και Ιρακινοί σιίτες πολιτοφύλακες λίγο έλειψε να ανοίξουν πόλεμο μεταξύ τους.

Οι Ιρακινοί έχουν αντιληφθεί ότι οι Κούρδοι είδαν την κρίση ως ευκαιρία για να κηρύξουν την ανεξαρτησία τους και να προσθέσουν εδάφη του Ιράκ στο νέο κουρδικό κράτος που το Ιράκ δεν τα έχει εκχωρήσει την κουρδική αυτοδιοίκηση.

Είναι βέβαιο ότι μόλις ολοκληρωθεί ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ή ίσως και νωρίτερα, ο επόμενος πόλεμος που θα ξεσπάσει είναι μεταξύ Κούρδων και Αράβων Ιρακινών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς ζητά τερματισμό του πολέμου για να απελευθερώσει τους ομήρους – Ο Νετανιάχου θέλει να καταστρέψει τη Χαμάς

Κούρδος επιστήμονας λέει ότι το Κουρδιστάν ήταν το «λίκνο» της ανθρωπότητας

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr