Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απειλητικό τελεσίγραφο των φιλότουρκων του FSA στους Κούρδους του YPG

Απειλητικό τελεσίγραφο των φιλότουρκων του FSA στους Κούρδους του YPG
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο μέτωπο φάινεται να ανοίγει στη Συρία μεταξύ των τουρκόφιλων μισθοφόρων του Ερντογάν, δηλαδή τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), που είναι και σύμμαχος της Αλ Κάιντα, ενάντια στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και συγκεκριμένα των σοσιαλιστών Κούρδων ανταρτών του YPG/YPJ, που αποτελούν τον κορμό του δημοκρατικού – σοσιαλιστικού στρατού που στηρίζει ο Ομπάμα.

Συγκεκριμένα, με επιστολή – τελεσίγραφο το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) απαιτεί από τους Κούρδους να αποχωρήσουν από θέσεις που κρατάνε στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Αλλιώς θα επιτεθούν.

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, οι Ρώσοι έχουν εξαπολύσει σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στο συνοριακό πέρασμα Μπαμπ Αλ Σαλάμ, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, κοντά στην πόλη Αζάζ, το οποίο είναι υπό τον έλεγχο των Τουρκμένων και Τούρκων τζιχαντιστών και από εκεί εισέρχονται στις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές εφόδια, όπλα και «βοήθεια» από την Τουρκία.

Προφανώς και οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές φοβούνται ότι η παρουσία κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή διευκολύνει τους σχεδιασμούς Ρωσίας και Δαμασκού να καταλάβουν το συνοριακό πέρασμα και έτσι να αποκοπεί πλήρως κάθε εφοδιασμός του FSA και της Αλ Κάιντα από την Τουρκία.

Στη φωτογραφία Κούρδοι του YPG μαζί με συμμάχους τους που συμμετέχουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στο βόρειο Χαλέπι

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr