Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι σιίτες του Ιράκ προειδοποιούν ότι θα επιτεθούν σε Τούρκους και Αμερικανούς

Οι σιίτες του Ιράκ προειδοποιούν ότι θα επιτεθούν σε Τούρκους και Αμερικανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο διοικητής της παραστρατιωτικής ιρακινής σιιτικής ταξιαρχίας “Μπαντρ”, Χαντί Αμρί (Hadi Amri), επέμενε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ότι πιθανές επεμβάσεις ξένων δυνάμεων στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράκ δεν θα γίνουν ανεκτές.

Σύμφωνα με τα ιρακινά Μέσα, ο Αμρί ενθάρρυνε τους Ιρακινούς να διαδηλώσουν μαζικά την Παρασκευή υπέρ της “εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ” και ενάντια στην παρουσία ξένων ενόπλων δυνάμεων στη χώρα.

Ο σιίτης οπλαρχηγός είπε ότι για την Παρασκευή προγραμματίζονται μεγάλες διαδηλώσεις στο Ιράκ, για να καταδικαστούν οι αμερικανικές και τουρκικές αναμίξεις στα εσωτερικά του Ιράκ.

Μέσα στο σαββατοκύριακο, 1.200 Τούρκοι στρατιώτες συνοδευόμενοι από 25 τανκς και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα, εισέβαλαν στο βόρειο Ιράκ, στην πόλη Μπασίκα της επαρχίας Νινευή, κοντά στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι ο στρατός τους μπήκε στο Ιράκ για να εκπαιδεύσει σουνίτες παραστρατιωτικούς που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και ότι προσκλήθηκαν από το ιρακινό υπουργείο Αμύνης.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ιράκ έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την είσοδο των τουρκικών στρατευμάτων στο έδαφός της ως “εισβολή” και “εχθρική ενέργεια”.

Ο Αμρί προειδοποίησε στις δηλώσεις του ότι οι αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και οι τούρκικες δυνάμεις θα δεχτούν επίθεση από τους σιίτες Ιρακινούς παραστρατιωτικούς εάν τολμήσουν να αναπτύξουν στρατεύματα στη χώρα.

Μετά το μακελειό στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, πολλοί Αμερικανοί βουλευτές πιέζουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στο Ιράκ για να συμμετάσχουν στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Βαγδάτης και οι σιίτες που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δουν ξανά αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος του Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου επιτέθηκε με δεκάδες ρουκέτες στον ισραηλινό στρατό

Τουρκία: Ως τζαμί πλέον λειτουργεί η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Το Ισραήλ ξεκίνησε την απομάκρυνση 100.000 άμαχων Παλαιστινίων από τη Ράφα

Η Χαμάς ζητά τερματισμό του πολέμου για να απελευθερώσει τους ομήρους – Ο Νετανιάχου θέλει να καταστρέψει τη Χαμάς

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr