Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές επιβάλλουν τον θεοκρατικό νόμο στη βορειοδυτική Συρία

Οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές επιβάλλουν τον θεοκρατικό νόμο στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Στρατός της Κατάκτησης, η συμμαχία τζιχαντιστικών οργανώσεων που κατέχει εδάφη στη βορειοδυτική Συρία και υποστηρίζεται επίσημα και ανοιχτά από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, ενώ βομβαρδίζεται από τη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι στα εδάφη που ελέγχει θα κυριαρχεί πλέον και θα εφαρμόζεται ο ισλαμικός θεοκρατικός νόμος της Σαρία.

Δηλαδή, οι λεγόμενοι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές εφαρμόζουν ακριβώς το ίδιο θεοκρατικό καθεστώς με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μεταξύ των νέων μέτρων που επιβάλλονται στη βορειοδυτική Συρία, στα πλαίσια της Σαρία, απαγορεύονται τα μικτά σχολεία και οι δάσκαλοι που διδάσκουν αγόρια πρέπει να είναι άνδρες και τα κορίτσια γυναίκες.

Σε σχολεία, νοσοκομεία και παντού στη δημόσια ζωή, επιβάλλεται ο ενδυματολογικός κώδικας του Ισλάμ. Δηλαδή οι γυναίκες δεν μπορούν να κυκλοφορούν ακάλυπτες και όσες παραβιάσουν τον κανόνα αυτό θα οδηγούνται σε θρησκευτικό δικαστήριο.

Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία προσπαθούν να παρουσιάσουν στη Δύση τους τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης, δηλαδή τις οργανώσεις Αλ Νούσρα (το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία), τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), την Αχράρ Αλ Σαμ (το “μετριοπαθές” παρακλάδι της Αλ Κάιντα), το Ισλαμικό Μέτωπο και άλλες μικρότερες τζιχαντιστικές συμμορίες, ως τους δήθεν “μετριοπαθείς” αντάρτες που μάχονται ενάντια στο καθεστώς της Δαμασκού και συνάμα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Στην πραγματικότητα καμιά διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ των τουρκόφιλων τζιχαντιστών της βορειοδυτικής Συρίας με το Ισλαμικό Κράτος, παρά μόνο μια αναμέτρηση μεταξύ τους, δηλαδή μια αναμέτρηση της Αλ Κάιντα με το Ισλαμικό Κράτος, για το ποια οργάνωση θα ηγηθεί του παγκοσμίου τζιχαντιστικού κινήματος.

Για να είμαστε απόλυτα κατατοπιστικοί, ο υποστηριζόμενος από Τουρκία και Σαουδική Αραβία Στρατός της Κατάκτησης είναι η Αλ Κάιντα με “μετριοπαθή” φερετζέ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr