ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),


















































Το μήνυμα του Νετανιάχου στον Τραμπ: «Έχουμε και άλλους φίλους»
Σαμαράς: «Πληρωμένες» απαντήσεις σε Μητσοτάκη και Ντόρα για αυτοδυναμία και «γινάτι» (βίντεο)
Το ιρανικό σχίσμα: Ο Νέος Ανώτατος Ηγέτης Μοτζταμπά Χαμενεΐ χάνει τον απόλυτο έλεγχο εν μέσω ανταρσίας της ηγεσίας
Ηράκλειο: Η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη, η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της
Νότια Κορέα: Οι σκύλοι εξαφανίζονται πριν από την απαγόρευση του κρέατός τους για τροφή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανακατέλαβαν δύο περιοχές στην κεντρική Συρία που ήλεγχε ο συριακός στρατός και τις οποίες είχαν χάσει πριν από 20 ημέρες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Οι μονάδες του συριακού στρατού αποχώρησαν από τις περιοχές Μαχίν και Χαουάριν έπειτα από επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.
Στα τέλη Νοεμβρίου, ο στρατός, σε συνεργασία με τις φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές, κατέλαβε τις περιοχές Μαχίν και Χαουάριν στη νοτιοανατολική πλευρά της επαρχίας Χομς που τελούσαν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από την 1η Νοεμβρίου.
«Σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται μεταξύ του στρατού και του Ισλαμικού Κράτους στους λόφους περιμετρικά των δύο αυτών τοποθεσιών», πρόσθεσε ο κ. Ραχμάν.
Σύμφωνα με τοπικό εκπρόσωπο της περιοχής Σαντάντ, «ο στρατός αναπτύχθηκε στη γειτονική περιοχή Σαντάντ και διασφάλισε έναν δρόμο αποχώρησης για τις καθεστωτικές δυνάμεις που πολεμούν εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους».
Η χριστιανική πόλη Σαντάντ, 18 χλμ. από τη Χομς στην κεντρική Συρία, είχε ήδη γίνει πεδίο μάχης τον Οκτώβριο του 2013, όταν αυτή άλλαξε κατά τη διάρκεια του ίδιου μήνα, αρκετές φορές χέρια μεταξύ των ανταρτών και καθεστωτικών δυνάμεων, οι οποίες τελικά την κατέλαβαν.
Νωρίτερα, πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είχε δηλώσει ότι ο στρατός «αποχώρησε από αποθήκες όπλων τις οποίες ήλεγχε στη Μαχίν».























































