Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έχει σχέδια να σκορπίσει τον όλεθρο μέσα στην Τουρκία

Το Ισλαμικό Κράτος έχει σχέδια να σκορπίσει τον όλεθρο μέσα στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet γράφει, στηριζόμενη σε πληροφορίες της CIA και της τουρκικής MIT, ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι πιθανό να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια σε αμερικανικούς στόχους στην Τουρκία, όπως στην Πρεσβεία, στα Προξενεία και σε στρατιωτικές βάσεις.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι δεν αποκλείεται το Ισλαμικό Κράτος να χτυπήσει και τουριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, οι υπηρεσίες πληροφοριών εξέδωσαν δύο διαφορετικές προειδοποιήσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Ύποπτοι για τις πιθανές επιθέσεις είναι πέντε τζιχαντιστές, μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι εισήλθαν στην Τουρκία για να εκτελέσουν αυτές τις τρομοκρατικές αποστολές.

Η Τουρκία βρίσκεται υπό πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της αποτυχίας της να εφαρμόσει ικανά μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της με τη Συρία, με πολλούς τζιχαντιστές να διέρχονται από την Τουρκία παριστάνοντας τους πρόσφυγες με τελικό προορισμό τις χώρες της Ευρώπης.

Στις 20 Ιουλίου ένας βομβιστής αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος ανατινάχθηκε στην κουρδική πόλη Σουρούτς της Τουρκίας, στα σύνορα με την Τουρκία, σκοτώνοντας 34 νεολαίους Κούρδους αριστερούς.

Στις 10 Οκτωβρίου το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, σε διαδήλωση υπέρ της ειρήνης αριστερών και κουρδικών οργανώσεων, σκοτώνοντας 102 ανθρώπους.

Το Ισλαμικό Κράτος διέπραξε και την πολύνεκρη τζιχαντιστική επίθεση στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, με τουλάχιστον 130 νεκρούς. Κάποιοι από τους τρομοκράτες είχαν εισέλθει στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.

Τέλος να θυμίσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει και την ευθύνη για την ανατίναξη του ρωσικού Airbus πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο που σκότωσε 224 ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr