Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Αμερικανούς πολίτες: Αποφεύγετε τον Λίβανο!

Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Αμερικανούς πολίτες: Αποφεύγετε τον Λίβανο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να «αποφεύγουν» να ταξιδεύουν για οποιονδήποτε λόγο στον Λίβανο εξαιτίας των «συνεχιζόμενων ανησυχιών για την ασφάλειά» τους.

Ακόμη, κάλεσε τους Αμερικανούς οι οποίοι ζουν και εργάζονται στον Λίβανο να «κατανοήσουν ότι αποδέχονται τους κινδύνους» που συνεπάγεται «η παραμονή τους στη χώρα και θα έπρεπε να εξετάσουν προσεκτικά αυτούς τους κινδύνους».

«Αιφνίδια ξεσπάσματα βίας μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή στον Λίβανο και έχουν ξεσπάσει ένοπλες συγκρούσεις σε μεγάλες πόλεις», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των Αμερικανών στο έδαφος της χώρας.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρθηκε στη διάχυση του πολέμου στη Συρία στο έδαφος του Λιβάνου, τις συγκρούσεις με το Ισραήλ, τις επιθέσεις εναντίον στόχων δυτικών συμφερόντων, τις επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας και τις απαγωγές, που επισήμανε ότι είναι μερικοί από τους κινδύνους στους οποίους αναφέρεται.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την διπλή επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας την 12η Νοεμβρίου στη Βηρυτό την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση αυτή στοίχισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους σε μια σιιτική συνοικία στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας του Λιβάνου. Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη ενέργεια που έχει διαπράξει το Ισλαμικό Κράτος στο λιβανέζικο έδαφος, αλλά κι ένα από τα πιο πολυαίμακτα επεισόδια μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο (1975-1990).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr