Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Καμία συνεργασία με τον Άσαντ

Μέρκελ: Καμία συνεργασία με τον Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η διεθνής συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν περιλαμβάνει τον Άσαντ και τα στρατεύματά του. Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες που έχουν έρθει σε μας έχουν διαφύγει από τον Άσαντ», υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine.

«Συνεχίζει να ρίχνει βόμβες-βαρέλια στον ίδιο του τον λαό, δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον γι’ αυτόν επικεφαλής του κράτους», δήλωσε η καγκελάριος ζητώντας παράλληλα να υπάρξει μια “πολιτική λύση” στη σύγκρουση ως προϊόν διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο καθεστώς και τους αντιπάλους του.

Η Γερμανία αποφάσισε να συμμετάσχει στις στρατιωτικές προσπάθειες με αναγνωριστικά αεροπλάνα, τα δεδομένα των οποίων δεν θα γνωστοποιηθούν ωστόσο ούτε στη Μόσχα ούτε στη Δαμασκό.

Αυτή την εβδομάδα οι κύριες οργανώσεις της πολιτικής και της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης δέχθηκαν να διαπραγματευθούν με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ υπό την πίεση των διεθνών συμμάχων τους, απαιτώντας παράλληλα την αποχώρηση του αρχηγού του συριακού κράτους όταν αρχίσει μια ενδεχόμενη μεταβατική περίοδος.

Την ίδια στιγμή, ο Μπασάρ Αλ Άσαντ διεμήνυσε πως δέχεται να συνομιλήσει με την αντιπολίτευση για την καταπολέμηση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Η διάσκεψη στο Ριάντ εκπροσώπων τζιχαντιστικών οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης, που ελέγχονται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, κατέληξε σε συμφωνία για τη σύσταση ενός κοινού σώματος που θα προετοιμάσει τις προτεινόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση του Άσαντ, αλλά επέμεινε στο αίτημα να εγκαταλείψει ο Σύρος πρόεδρος την εξουσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντρέι Ντούντα: Στην Πολωνία δεν περισσεύουν Patriot για την Ουκρανία

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Μητσοτάκης για Χαμάς: «Είναι τρομοκρατική οργάνωση» – Ερντογάν: «Είναι αντιστασιακή»

Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε – Έσκαψαν τρύπα βάθους 1,2 μέτρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr