Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία επιθυμεί να μετατρέψει εδάφη του Ιράκ και της Συρίας σε προτεκτοράτο της

Η Τουρκία επιθυμεί να μετατρέψει εδάφη του Ιράκ και της Συρίας σε προτεκτοράτο της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία εισέβαλε στο Ιράκ και στρατοπέδευσε κοντά στη Μοσούλη γιατί επιθυμεί να δημιουργήσει στα εδάφη που ελέγχει αυτή την στιγμή το Ισλαμικό Κράτος μια επικράτεια που να ελέγχεται από σουνίτες μουσουλμάνους, δηλαδή, με άλλα λόγια, να συμβάλει στη δημιουργία ενός νέου κράτους στα σουνιτικά εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

“…η Τουρκία επιθυμεί να καταλάβει ένα μέρος των ιρακινών και των συριακών εδαφών για να δημιουργήσει μια ελεγχόμενη από τους σουνίτες περιοχή”, δήλωσε ο Ιρακινός πολιτικός Σαντ Αλ Ματλάμπι στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars News το Σάββατο.

“Αναπτύσσοντας δυνάμεις της στο βόρειο Ιράκ, η Τουρκία προετοιμάζει το έδαφος για να εκτελέσει το σχέδιό της να δημιουργήσει σε αυτή την περιοχή μια επικράτεια που να κυριαρχούν οι σουνίτες”.

Ο ίδιος είπε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρθηκαν σε αυτούς τους σχεδιασμούς κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης στην Αμερικανική Πρεσβεία στη Βαγδάτη.

Η Τουρκία εισέβαλε με 1200 άνδρες, 25 τανκς και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα την προηγούμενη εβδομάδα στην επαρχία της Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της ιρακινής κυβέρνησης που την κατηγόρησε για “εισβολή” και “εχθρική ενέργεια” που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Η κυβέρνηση του Ιράκ απέτησε την άμεση απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων, ωστόσο, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η ίδια η κυβέρνηση του Ιράκ την προσκάλεσε για να εκπαιδεύσει ιρακινές δυνάμεις στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία εισέβαλε για να εκπαιδεύσει σουνίτες πολιτοφύλακες και να τους μετατρέψει σε μισθοφόρους της, όπως έπραξε στη βορειοδυτική Συρία.

Το Σάββατο στη Βαγδάτη χιλιάδες Ιρακινοί διαδήλωσαν ενάντια στην τουρκική εισβολή στην επαρχία της Νινευή, απαιτώντας την άμεση απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από τη χώρα τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr