Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβιστής αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος αναζητά γερμανικό στόχο

Βομβιστής αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος αναζητά γερμανικό στόχο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γερμανική αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε συναγερμό για να εντοπίσει έναν υποψήφιο βομβιστή αυτοκτονίας από το Αμβούργο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει βάλει στόχο να χτυπήσει βάση ή στρατόπεδο του γερμανικού στρατού στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Το φθινόπωρο η Αστυνομία του Αμβούργου πληροφορήθηκε ότι ένας 20χρονος ύποπτος τζιχαντιστής σχεδιάζει τρομοκρατική επίθεση, γράφει το Der Spiegel.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ύποπτος έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και δήλωσε σε ανθρώπους που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος στη Γερμανία ότι είναι έτοιμος να δώσει τη ζωή του για τους σκοπούς της οργάνωσης.

Η Αστυνομία αγνοεί που μπορεί να βρίσκεται στην παρούσα φάση ο ύποπτος, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να βρίσκεται στη Συρία.

Μέλος του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η Γερμανία μέχρι τώρα παρείχε μόνο υλική και τεχνική βοήθεια στη συμμαχία.

Ο γερμανικός στρατός επίσης ανέλαβε την εκπαίδευση Κούρδων Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ. Περίπου 100 Γερμανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στο ιρακινό Κουρδιστάν στα πλαίσια αυτής της αποστολής.

Ωστόσο, νωρίτερα τον Δεκέμβριο το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή της Γερμανίας στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία με πολεμικά αεροσκάφη Tornado και 1.200 Γερμανούς στρατιώτες.

Η πιο ενεργή εμπλοκή της Γερμανίας στον πόλεμο εγείρει φόβους ότι η χώρα γίνεται στόχος των τζιχαντιστών.

Περίπου 430 βίαιοι τζιχαντιστές είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας.

Στη Γερμανία αυτή τη στιγμή βρίσκονται 1.000 τουλάχιστον βίαιοι ισλαμιστές, εκ των οποίων οι 430 θεωρούνται τόσο επικίνδυνοι που θα μπορούσαν να χτυπήσουν με τζιχαντιστικά χτυπήματα ανά πάσα στιγμή, δήλωσε ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος (BfV), Χανς Γκέοργκ Μάασεν, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MDR.

Ο αριθμός αυτών των τζιχαντιστών προκύπτει από άτομα που παρακολουθούνται από την Ασφάλεια και θεωρούνται εξαιρετικά βίαιοι και επικίνδυνοι.

Ο επικεφαλής του BfV επεσήμανε ότι ο αριθμός των σαλαφιστών, ένας άλλος όρος για να περιγραφούν οι ακραίοι ισλαμιστές φονταμενταλιστές με τζιχαντιστικές διασυνδέσεις, έχει αυξηθεί ραγδαία στη Γερμανία εν μέσω προσφυγικής κρίσης.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 8.350 σαλαφιστές στη Γερμανία. Ο αριθμός τους αυξήθηκε ραγδαία τους τελευταίους μήνες. Στα τέλη Σεπτεμβρίου αριθμούσαν περίπου 7.900», είπε ο Μάασεν.

Ο Μάασεν πρόσθεσε ότι επιθυμεί οι πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα να συνεργαστούν με τις Αρχές ως πληροφοριοδότες και να ενημερώσουν το γερμανικό κράτος για πιθανούς τρομοκράτες ανάμεσά τους.

Το BfV στηρίζεται, είπε ο επικεφαλής του, σε πληροφοριοδότες για να παρακολουθεί ακροδεξιούς εξτρεμιστές και πιθανούς τζιχαντιστές. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι από παλιά στόχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αλλά και της Αλ Κάιντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr