Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Brexit: Όλα ανοιχτά για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ

Brexit: Όλα ανοιχτά για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι πρωτοβουλίες που παίρνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κρίσιμη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ε.Ε. χαρακτηρίζεται η επίτευξη συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με τις Βρυξέλλες για τη μεταρρύθμιση της Ένωσης, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης.

Στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη μεταρρύθμιση της Ε.Ε. στους Ευρωπαίους εταίρους του, ενώ μέσω αναφορών τις τελευταίες ημέρες ότι ετοιμάζεται να υπαναχωρήσει σε βασικούς διαπραγματευτικούς στόχους τους, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης σε νέους μετανάστες στην Ε.Ε. να αιτούνται εργασιακών παροχών.

Αν και η αλήθεια αυτών των αναφορών είναι αμφισβητούμενη, τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για το OpenEurope καταδεικνύουν πόσο κρίσιμη είναι η επαναδιαπραγμάτευση όσον αφορά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, που αναμένεται να διεξαχθεί το 2017.

Μια αποτυχία διασφάλισης συμφωνίας σε θέματα κλειδιά αυξάνει σημαντικά την προοπτική να αυξηθεί η ψήφος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τώρα το 56% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι του 35% που επιθυμεί την έξοδο της χώρας από την Ένωση, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει στο 9%.

Μεταξύ όσων είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. είναι άτομα όλων των ηλικιών, πλην όσων είναι άνω των 65 ετών, από όλες τις κοινωνικο-οικονομικές ομάδες και όλες τις περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ συγκαταλέγονται ψηφοφόροι όλων των κομμάτων, εκτός του UKIP.
Ωστόσο, όπως και σε άλλες δημοσκοπήσεις, μεταξύ όσων υποστηρίζουν το Brexit είναι κυρίως ψηφοφόροι στρωμάτων της εργατικής τάξης.

Μια επιτυχής επαναδιαπραγμάτευση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άνετη επικράτηση της παραμονής στο ευρώ: Ερωτηθέντες οι Βρετανοί πώς θα ψήφιζαν σε περίπτωση που ο David Cameron επιτύγχανε τη διασφάλιση μιας συμφωνίας σε όλες τις απαιτήσεις του, το 65% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση είπε ότι θα ψήφιζε για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. έναντι 26% που θα ψήφιζαν υπέρ του Brexit.

Από την άλλη, όταν ρωτήθηκαν πώς θα ψήφιζαν σε περίπτωση αποτυχίας του βρετανού πρωθυπουργού να πετύχει μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες, καταγράφηκε μια σημαντική πτώση όσων θα υποστήριζαν την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr