Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Παλαιστίνιοι σχεδίαζαν επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο νεαροί παλαιστινιακής καταγωγής δικάζονται από τη δικαιοσύνη στη Γερμανία διότι φέρονται να σχεδίαζαν να διαπράξουν βομβιστική επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ στο Βερολίνο ή άλλων ισραηλινών στόχων, δήλωσε εκπρόσωπος ενός δικαστηρίου χθες.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 21 ετών, συνελήφθησαν τον Ιούλιο και προσήχθησαν ενώπιον δικαστηρίου χθες, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ο ένας τους έχει τη γερμανική υπηκοότητα, ενώ ο δεύτερος είναι άπατρις, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου. Στο κινητό τηλέφωνο του ενός βρέθηκε ισλαμιστική προπαγάνδα, πρόσθεσε ο ίδιος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι δύο άνδρες είχαν τοποθετήσει πυρίτιδα που είχαν αγοράσει στη μαύρη αγορά σε ένα δοχείο το οποίο είχαν σφραγίσει με οδοντόπαστα.

«Δεν είναι σαφές το πώς σχεδίαζαν να πυροδοτήσουν» το μπαρούτι, είπε ο εκπρόσωπος. «Σχεδίαζαν να το χρησιμοποιήσουν εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ ή κάποιου άλλου ισραηλινού στόχου κάποια στιγμή στο μέλλον. Δεν είχαν σαφές σχέδιο δράσης. Ήταν ένα σχέδιο σε αδρές γραμμές».

Η δίκη των δύο ανδρών θα επαναληφθεί την 18η Δεκεμβρίου και θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις δικάσιμες έως ότου το δικαστήριο καταλήξει σε ετυμηγορία την 14η Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα

Περίπου 180 κάτοικοι της Γάζας εγκατέλειψαν τον θύλακα μέσω της Ράφα μετά την επαναλειτουργία της διάβασης

Στόλος «Global Sumud» – Οι παραμυθάδες «σανδαλάκηδες» με νέο στολίσκο για τη Γάζα στις 29 Μαρτίου

Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ

Το σουνιτικό Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί του Ισλαμαμπάντ με τουλάχιστον 31 νεκρούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr