Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Γιατί οι ΗΠΑ δεν χτυπούν τα μέσα ενημέρωσης του;

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ δεν αποφασίζουν να χτυπήσουν σημαντικούς στόχους στο Ισλαμικό Κράτος, παρά το ότι γνωρίζουν που βρίσκονται αναφέρει η “Washington Times“. Γιατί;

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν χαρτογραφήσει τις ακριβείς συντεταγμένες των μέσων επικοινωνίας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, το Ιράκ και το Λίβανο, μέσα από τα οποία σχεδιάζεται η εξτρεμιστική προπαγάνδα αναφέρει η εφημερίδα.

Ωστόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ καθυστερεί να χτυπήσει αυτούς τους στόχους διατηρώντας τη συζήτηση κατά πόσον είναι ορθό να το πράξει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτά τα κέντρα προπαγάνδας που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές αν χτυπηθούν θα έχουν παράπλευρες απώλειες σε άμαχους.

Για παράδειγμα η εφημερίδα αναφέρει πως η έδρα ενός μέσου ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους, κοντά στο Χαλέπι, είναι ένα διώροφο σπίτι γεμάτο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Επίσης η εφημερίδα ισχυρίζεται πως αν οι ΗΠΑ καταστρέψουν αυτά τα κέντρα επικοινωνίας, θα χαθεί η ευκαιρία να μελετηθούν από τις μυστικές υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτιμά να συνεχίσει την παρακολούθηση τους για να γίνει κατανοητή καλύτερα η στρατηγική και οι αρχές λειτουργίας του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά το ότι οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πως θα εστιάσουν στο μπλοκάρισμα των εξτρεμιστών και την εξαγωγή προπαγάνδας στο διαδίκτυο, οι επικριτές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διαθέτει ένα εξαιρετικά ελλειμματικό σχεδιασμό για το σκοπό αυτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr