Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας στη Νέα Υόρκη στρατολογούσε για το Ισλαμικό Κράτος

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας στη Νέα Υόρκη στρατολογούσε για το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας μουσουλμάνος ιδιοκτήτης πιτσαρίας στη Νέα Υόρκη παραδέχθηκε ότι προσπαθούσε να στρατολογήσει εθελοντές για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ενώ αποδείχθηκε ότι σχεδίαζε να σκοτώσει Αμερικανούς στρατιώτες.

Ο Μουφίντ Ελφτζίχ (Mufid Elfgeeh), 31 ετών, πολιτογραφημένος Αμερικανός πολίτης, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Υεμένη το 1998.

Χρησιμοποιούσε το Twitter, το WhatsApp και 23 διαφορετικούς λογαριασμούς στο Facebook για να κάνει προπαγάνδα υπέρ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ελφτζίχ, που συνελήφθη το 2014, είχε επίσης αγοράσει δύο πιστόλια και σιγαστήρες και σχεδίαζε να σκοτώσει Αμερικανούς στρατιώτες που επέστρεφαν στην πατρίδα τους από διάφορες εκστρατείες.

Οι Αρχές λένε ότι είχε κανονίσει να στείλει τρεις άνδρες σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στη Συρία, για ιδεολογική και στρατιωτική εκπαίδευση από το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, οι δύο από τους τρεις “νεοσύλλεκτους” τζιχαντιστές ήταν πληροφοριοδότες του FBI. Ακόμα και τα όπλα που αγόρασε, για να εκτελέσει Αμερικανούς στρατιώτες, του τα είχε προμηθεύσει το FBI αφού πρώτα τα είχε κάνει μη λειτουργικά. Του την είχαν στημένη μέχρι να κρίνουν πότε ήταν η κατάλληλη ώρα να τον πιάσουν.

Σε μια από τις συζητήσεις που είχε κάνει ο Ελφτζίχ με τον άνθρωπο του FBI, που τον νόμιζε για συμπαθούντα στους τζιχαντιστές, του είχε μιλήσει για την τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Westgate στην Κένυα, όπου η Αλ Σεμπάμπ, αφρικανικός βραχίονας της Αλ Κάιντα, είχε σκοτώσει 63 ανθρώπους.

“Η Κένυα σκοτώνει τους πάντες στη Σομαλία. Σκοτώνουν παιδιά, γυναίκες, όλους…”, εξηγούσε. “Πάνε εκεί και τους σκοτώνουν όλους, όπως οι Αμερικανοί πήγαν στο Ιράκ και σκοτώνουν τους πάντες. Όπως ακριβώς… οι Αμερικανοί περικυκλώνουν το Ιράκ, όπως ακριβώς πάνε στο Αφγανιστάν και σκοτώνουν τους πάντες. Όπως ακριβώς πάνε στην Υεμένη και σκοτώνουν τους πάντες… Δεν έχει καμία διαφορά”.

“Εγώ σκέφτομαι να κάνω κάτι εδώ, να είμαι ειλικρινής μαζί σου…”, έλεγε στον μυστικό πράκτορα του FBI. “Σκέφτομαι να πάω και να αγοράσω ένα μεγάλο αυτόματο όπλο, πολλές σφαίρες, να φορέσω ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και να αρχίσω να σκοτώνω”.

Ο Ελφτζίχ διακήρυττε ότι όποιος βοηθήσει ή χρηματοδοτήσει έναν εθελοντή να ταξιδέψει υπερατλαντικά για να πολεμήσει, απολαμβάνει από τον Αλλάχ τις ίδιες ανταμοιβές σαν να ήταν ο ίδιος που πήγε στο μέτωπο.

Ο ίδιος επιθυμούσε να είναι ένας ενδιάμεσος, που θα βοηθούσε να πάνε εθελοντές να πολεμήσουν στα τζιχαντιστικά μέτωπα, να στέλνει χρήματα στους τζιχαντιστές, να στρατολογεί νέους για τον ιερό πόλεμο.

Ο Ελφτζίχ παραδέχτηκε στο δικαστήριο την ενοχή του για την κατηγορία ότι σκόπευε να παράσχει υλική υποστήριξη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και ότι προσπαθούσε να στρατολογήσει εθελοντές, εγκλήματα που τιμωρούνται με 22,5 χρόνια φυλακή.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεσή του θα ανακοινωθεί στις 17 Μαρτίου του 2016.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ψευταράς Ερντογάν για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: «Προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας»

Οι Αμερικανοί διαφωνούν με ισραηλινή εισβολή στη Ράφα

Τουρκία: Ως τζαμί πλέον λειτουργεί η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Το Ισραήλ ξεκίνησε την απομάκρυνση 100.000 άμαχων Παλαιστινίων από τη Ράφα

Η Χαμάς ζητά τερματισμό του πολέμου για να απελευθερώσει τους ομήρους – Ο Νετανιάχου θέλει να καταστρέψει τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr