Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άσαντ: Η Ευρώπη, η Τουρκία και η Σ. Αραβία βοηθούν τους τζιχαντιστές

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η παρουσία τζιχαντιστών Ευρωπαίων στη Συρία είναι ευθύνη των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που δεν πήραν σοβαρά το πρόβλημα της τρομοκρατίας λέει ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ σε συνέντευξη του στην Ολλανδική τηλεόραση.

“Οι Ευρωπαίοι τζιχαντιστές πάνε όπου υπάρχει χάος. Μετέτρεψαν τη Συρία σε μια πηγή τρομοκρατίας, διότι η Ευρώπη, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, υποστήριξαν τους τρομοκράτες με διάφορους τρόπους” δήλωσε ο Άσαντ.

Ο εμφύλιος στη Συρία διαρκεί τόσο διότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν να αλλάξουν την εξουσία στη Δαμασκό πρόσθεσε ο Σύρος Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο εμφύλιος θα μπορούσε να έχει τελειώσει από τον πρώτο χρόνο αν η διεθνής κοινότητα έπαιρνε μέτρα “για να κόψει τη ροή των Ευρωπαίων τζιχαντιστών”. Ωστόσο καμία δυτική χώρα δεν είναι διατεθειμένη να βοηθήσει πραγματικά για τη λήξη του πολέμου τώρα, υποστήριξε ο Άσαντ.

“Κανείς πλην της Ρωσίας και του Ιράν δεν υποστηρίζει την κυβέρνηση της Συρίας” είπε ο Άσαντ. “Το πρόβλημα είναι πως ακόμη υποστηρίζουν εκείνους που θέλουν την αλλαγή εξουσίας στη χώρα”, συμπλήρωσε.

Όταν ρωτήθηκε αν νιώθει πιο άνετα από την ώρα που η Δύση “βάζει νερό στο κρασί της” για την παραμονή του στην εξουσία απάντησε σαρκαστικά: “Είχα κάνει βαλίτσες για να φύγω αλλά τώρα λέω να μείνω…”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Ο Ζελένσκι καλεί τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην Ανατ. Ουκρανία

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Ουκρανία αναφέρει επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr