Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεσμεργκά περιγράφει: “Έτσι πήγε ο τζιχαντιστής να μου πάρει το κεφάλι…”

Πεσμεργκά περιγράφει: “Έτσι πήγε ο τζιχαντιστής να μου πάρει το κεφάλι…”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Κούρδος στρατιώτης των Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ, περιέγραψε πώς ένας τζιχαντιστής από το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να του κόψει το κεφάλι ενώ πάλευαν σώμα με σώμα.

Ο Χεμίν Αλί Χαρκί (Hemin Ali Harki), στρατιώτης των Πεσμεργκά που υπηρετεί στη 10η Ταξιαρχία, κατατάχθηκε μαζί με τους άνδρες της οικογένειάς του (θείους και ξαδέλφια) για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος όταν αυτό εισέβαλε στην πατρίδα τους.

Τραυματίας τώρα, από μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές, μίλησε στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται στο κουρδικό Κ24 για το πώς τραυματίστηκε στη μάχη αλλά και για τον τζιχαντιστή που προσπάθησε να του πάρει το κεφάλι.

“Μπήκαμε στο χωριό Τελ Γαρντ στο Καζίρ, μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή. Στα πρώτα είκοσι λεπτά της μάχης, ένας θείος μου και ένας ξάδελφος μου σκοτώθηκαν.

Εγώ βρισκόμουν σε ένα από τα σοκάκια του χωριού όταν ξαφνικά βρέθηκα αντιμέτωπος με έναν τζιχαντιστή από το Ισλαμικό Κράτος. Ανταλλάξαμε πυρά και τραυματιστήκαμε και οι δύο, ο ένας από τις σφαίρες του άλλου. Έτσι, χτυπημένοι, πιαστήκαμε στα χέρια και αρχίσαμε να παλεύουμε σώμα με σώμα. Και οι δύο πέσαμε στο έδαφος. Τότε εκείνος τράβηξε ένα μαχαίρι να μου κόψει τον λαιμό, αλλά τον σταμάτησα, άρπαξα το όπλο του και του έριξα στο στήθος. Τότε πέθανε”.

Αν και η οικογένεια έχασε συγγενείς σε εκείνη τη μάχη, είναι υπερήφανη για τον Χαρκί. Ο αδελφός του, με δάκρυα στα μάτια, είπε στο Κ24: “Είμαστε πολύ υπερήφανοι για εκείνον, αν και χάσαμε τον θείο και τον ξάδελφό μου”.

“Είναι μεγάλη δυστυχία να βλέπεις Πεσμεργκά να σκοτώνονται στα χέρια αυτών των τρομοκρατών”, συμπλήρωσε ο αδελφός του Χαρκί.

Στις 17 Δεκεμβρίου οι Πεσμεργκά απέκρουσαν μεγάλη επίθεση τζιχαντιστών, κατά τη διάρκεια της οποίας 70 φανατικοί μέλη στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ΕΕ χρηματοδοτεί τα τζιχάντια του Ερντογάν – Την ίδια ώρα δημοσιογράφοι καταδιώκονται ως «ξένοι πράκτορες»

ΔΠΔ: Ένταλμα σύλληψης κατά Νετανιάχου – Οργή Μπάιντεν: «Εξωφρενική η απόφαση»

Σοσιαλπατριώτες Κούρδοι Συρίας (PYD): «Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα του ποντιακού -και όχι μόνο- ελληνισμού για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Πόντου»

Πατέρας Σάνι Λουκ: «Το σώμα που έχουμε τώρα είναι πλήρες και όμορφο και μοιάζει πραγματικά σαν να είναι ζωντανή»

Γάζα: Σφοδρές μάχες στον βορρά, εντατικοποίηση των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Ράφα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr