ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ραμάντι, Τζιχαντιστές,


















































Η Τουρκία προετοιμάζεται αθόρυβα για πόλεμο, με κύριο στόχο το Ισραήλ
Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης
Βαθαίνει η ένταση Τουρκίας-Ισραήλ εν μέσω της συγκρουσιακής πολιτικής Ερντογάν
Star Trek: Η Μεγάλη Στοά της Καλιφόρνια εγκαινίασε τη Στοά Starfleet U.D.
Το Ισραήλ αναμένει άμεση επανέναρξη του πολέμου με το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την Κυριακή ο στρατός του Ιράκ έριξε με αεροπλάνα προκηρύξεις στους κατοίκους της πόλης Ραμάντι, η οποία κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος, ζητώντας τους να εκκενώσουν την πόλη μέσα στις επόμενες 72 ώρες γιατί ύστερα θα ξεκινήσει μεγάλη επίθεση ενάντια στους τζιχαντιστές.
Η πόλη Ραμάντι είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ και καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στα μέσα του Μαΐου 2015.
Από τις 17 Δεκεμβρίου ο στρατός του Ιράκ και οι συνεργαζόμενες μαζί του ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές πέρασαν τον ποταμό Ευφράτη και δίνοντας σκληρές μάχες ενάντια στους τζιχαντιστές εισήλθαν στα προάστια και σε πολλές συνοικίες της Ραμάντι.
Οι τζιχαντιστές στη Ραμάντι είναι πλήρως περικυκλωμένοι και οχυρωμένοι στο κέντρο της πόλης. Για να αποφευχθούν οι απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, ο στρατός έριξε τις προκηρύξεις ζητώντας από τους πολίτες να φύγουν, δίνοντάς τους 72 ώρες διορία.
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά Μέσα, το Ισλαμικό Κράτος δεν επιτρέπει στους αμάχους να φύγουν από την πόλη, θέλοντας να τους χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινες ασπίδες.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης του Ιράκ, Νασέερ Νουρί, δήλωσε στο Reuters:
“Υπάρχουν κάποιες οικογένειες που κατάφεραν να διαφύγουν. Ωστόσο, έχουμε πληροφορίες μέσα από την πόλη ότι το Ισλαμικό Κράτος εμποδίζει τις οικογένειες να φύγουν. Το σχέδιό τους είναι να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες”, είπε δίχως να δώσει στοιχεία για το πόσοι άμαχοι κατάφεραν να εγκαταλείψουν μέχρι στιγμής την πόλη.
Οι Ιρακινές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος που έχουν απομείνει μέσα στη Ραμάντι είναι περίπου 250 με 300 άνδρες.























































