Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα και Μέρκελ οι δημοφιλέστεροι ηγέτες στον κόσμο

Ομπάμα και Μέρκελ οι δημοφιλέστεροι ηγέτες στον κόσμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην κορυφή της λίστας των πιο δημοφιλών ηγετών παγκοσμίως βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Πρόκειται για δημοσκόπηση που δημοσιεύει ο βρετανικός Independent και διενεργήθηκε από την WIN/Gallup International σε 65 χώρες και 64.000 άτομα, ώστε να αναδειχθούν οι 10 δημοφιλέστεροι ηγέτες του 2015.

Πιο συγκεκριμένα, στις πρώτες τρεις θέσεις φιγουράρουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Βρετανός πρωθυπουργός ενώ στην τέταρτη ακολουθεί ο Γάλλος πρόεδρος. Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι ο ηγέτης που εμπνέει τον μεγαλύτερο σεβασμό, τρεις στους πέντε ανθρώπους (59%) έχουν θετική εικόνα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ ένας στους τρεις (29%) δεν τον βλέπουν και τόσο θετικά. Χαρακτηριστικό είναι πως είναι λιγότερος αγαπητός στην πατρίδα του και συγκεντρώνει μείον δώδεκα βαθμούς.

Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μακράν οι πιο αναγνωρίσιμοι ηγέτες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η δεύτερη πιο αγαπητή ηγέτης ανάμεσα στους 10 που περιλαμβάνονται στην έρευνα. Παρά το γεγονός ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει αρνητικό σκορ στην πατρίδα της εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολούθησε, η βαθμολογία που συγκέντρωσε στα άλλα μέρη του κόσμου είναι 13 πόντοι.

Ειδικότερα, πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο Μπάρακ Ομπάμα ακολουθούν η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ντάβιντ Κάμερον και ο Φρανσουά Ολάντ. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και στην έκτη ο Κινέζος πρόεδρος Χι Τζινπίνγκ. Ακολουθεί στην έβδομη θέση ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και στην όγδοη η πρόεδρος της Βραζιλίας πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ.

Τέλος την ένατη θέση καταλαμβάνει ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, ενώ την δέκατη ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr