Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχη “σφαγείο” στο Χαλέπι – Επίθεση της Αλ Κάιντα στον στρατό της Συρίας

Μάχη “σφαγείο” στο Χαλέπι – Επίθεση της Αλ Κάιντα στον στρατό της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 71 κυβερνητικοί στρατιώτες και τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, του Μετώπου Αλ Νούσρα όπως ονομάζεται η Αλ Κάιντα στη Συρία, σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε άγρια μάχη στην επαρχία του Χαλεπιού που ξέσπασε μετά από επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστών με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Η επίθεση αυτοκτονίας που διέπραξαν οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα είχε στόχο μια στρατιωτική επιθεώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή Μπασκόι, στην επαρχία Χαλέπι, στη βόρεια Συρία.

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στη συνέχεια ανάμεσα στις μονάδες του στρατού και τις φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές από τη μία πλευρά και τους τζιχαντιστές από την άλλη.

Η επίθεση και οι συγκρούσεις στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 33 ανθρώπους στις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων, όπως και 38 στις τάξεις των τζιχαντιστών. Μεταξύ των θυμάτων εκτός από Σύροι, βρίσκονται και ξένοι μαχητές.

Η επαρχία του Χαλεπιού βρίσκεται σε μεγάλο μέρος της υπό τον έλεγχο του Μετώπου Αλ Νούσρα και των “μετριοπαθών” τζιχαντιστών συμμάχων του, ή της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Όλες αυτές οι τζιχαντιστικές συμμορίες στο Χαλέπι εξοπλίζονται, χρηματοδοτούνται και ανεφοδιάζονται από την Τουρκία και μέσω αυτής από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο από τα μέσα του Οκτωβρίου, ο συριακός στρατός έχει επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του κατά των τζιχαντιστών στον βορρά της χώρας με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και έχει κατορθώσει να ξαναθέσει υπό τον έλεγχό του αρκετές περιοχές της επαρχίας του Χαλεπιού.

Οι τζιχαντιστές ελέγχουν τις περιοχές που βρίσκονται βόρεια και δυτικά του Μπασκόι, ενώ η τοποθεσία αυτή και οι ζώνες στα νότιά της βρίσκονται στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων.

Από την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία, περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, στην πλειονότητά τους στρατιώτες και τζιχαντιστές, και αρκετά εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Δείτε φωτογραφίες από το πεδίο της μάχης:

aleppo2

aleppo3

aleppo4

aleppo5

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr