Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπαγκντάντι απειλεί: “Η Παλαιστίνη θα γίνει ο τάφος των Ισραηλινών”

Ο Μπαγκντάντι απειλεί: “Η Παλαιστίνη θα γίνει ο τάφος των Ισραηλινών”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αυτοανακηρυγμένος “χαλίφης” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σε νέο ηχητικό του μήνυμα απείλησε ότι η Παλαιστίνη θα γίνει “νεκροταφείο” για τους Ισραηλινούς και ζήτησε από τους οπαδούς του στη Σαουδική Αραβία να ξεκινήσουν ένοπλο αγώνα ενάντια στους “αποστάτες” της βασιλικής οικογένειας της χώρας.

Στο ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε και διακινήθηκε στο διαδίκτυο από λογαριασμούς που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλ Μπαγκντάντι δηλώνει ότι η οργάνωσή του δεν ξέχασε την Παλαιστίνη “για ούτε μια στιγμή” και ισχυρίστηκε ότι το Ισλαμικό Κράτος πλησιάζει πιο κοντά στο Ισραήλ “κάθε ημέρα”.

Υποστήριξε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα περικυκλώσει το Ισραήλ μια ημέρα, η οποία -σύμφωνα με τον “χαλίφη”- δεν είναι μακριά.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι η Παλαιστίνη θα γίνει “νεκροταφείο” για τους Ισραηλινούς και δήλωσε ότι από τη στιγμή που όλοι οι Εβραίοι του κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Ισραήλ, ο πόλεμος εναντίον τους θα είναι εύκολος.

Στο μήνυμά του ο Αλ Μπαγκντάντι αναφέρθηκε και στην Ισλαμική Στρατιωτική Συμμαχία που ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία υπό την ηγεσία της για να πολεμήσει την τρομοκρατία.

Ο Αλ Μπαγκντάντι είπε ότι η νέα συμμαχία “λαθεμένα” αποκαλείται “ισλαμική”. Πρόσθεσε ότι η “πραγματική ισλαμική συμμαχία” θα είναι εκείνη που θα απελευθερώσει την Παλαιστίνη και θα πολεμήσει το Ισραήλ.

Κάλεσε τους υπηκόους της Σαουδικής Αραβίας να ξεσηκωθούν ενάντια στη βασιλική οικογένεια της χώρας, που την αποκάλεσε “αποστάτες τυράννους”.

Δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει και στους ισχυρισμούς Ρωσίας και ΗΠΑ, ότι οι αεροπορικές τους επιδρομές σε στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν αποδυναμώσει τους τζιχαντιστές. “Γινόμαστε ισχυρότεροι” όσο προσπαθούν να μας νικήσουν, είπε.

Το διάρκειας 20 λεπτών ηχητικό μήνυμα του “χαλίφη” είναι η πρώτη του δήλωση εδώ και 7 μήνες. Τελευταία φορά που ο κόσμος άκουσε τη φωνή του ήταν τον Μάιο.

Η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν έχει ακόμα ελεγχθεί, αλλά η φωνή μοιάζει να είναι η ίδια με τα προηγούμενα ηχητικά μηνύματα του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Το που βρίσκεται και σε ποια κατάσταση είναι ο Μπαγκντάντι αποτελεί μυστήριο. Κατά καιρούς υπάρχουν πληροφορίες ότι τραυματίστηκε σε κάποια αεροπορική επιδρομή. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν το καλοκαίρι του 2014 σε τζαμί στην ιρακινή πόλη Μοσούλη.

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αρχίσει να στοχοποιεί όλο και περισσότερο το Ισραήλ, κάτι που δεν το έκανε τα προηγούμενα χρόνια.

Μέσα στον Οκτώβριο η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα πολλά βίντεο στα οποία προέτρεπε σε νέες τζιχαντιστικές επιθέσεις μοναχόλυκων Παλαιστινίων κατά Ισραηλινών και υποσχόταν ότι το Ισλαμικό Κράτος θα απελευθερώσει τα Ιεροσόλυμα και το τέμενος Αλ Άκσα, που βρίσκεται χτισμένο στον χώρο του αρχαίου ναού των Ισραηλιτών στο Όρος του Ναού.

Το Ισλαμικό Κράτος στριμωγμένο από τις στρατιωτικές επιτυχίες των Κούρδων εις βάρος του σε Ιράκ και Συρία και από τα σφοδρά αεροπορικά χτυπήματα Ρώσων και Δυτικών, κυρίως Αμερικανών, παίζει το “χαρτί” του ιερού πολέμου κατά των Εβραίων μήπως και “συγκινήσει” νέους εθελοντές, ανεβάσει το ηθικό των ανδρών του που είναι πεσμένο στα τάρταρα, απευθυνόμενο ευθέως στο θυμικό των Αράβων και ευρύτερα των μουσουλμάνων.

Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που ο “χαλίφης” κηρύττει πόλεμο στη Σαουδική Αραβία. Το έχει κάνει και στο προηγούμενο ηχητικό του μήνυμα, αλλά η… εισβολή στη Σαουδική Αραβία δεν έγινε ποτέ.

Η αλήθεια πίσω από τις “ηχητικές” μαγκιές αυτού του Ιρακινού εξτρεμιστή, που παριστάνει τον “χαλίφη”, είναι η εξής. Έχοντας χρηματοδοτηθεί και υποστηριχθεί στο παρελθόν από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία, βγαίνει κατά καιρούς και απειλεί Τουρκία και Σαουδική Αραβία για το ξεκάρφωμα. Όπως και η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία τον απειλούν, αλλά μεταξύ τους πόλεμος δεν έχει γίνει ακόμα.

Το Ισραήλ το καθυβρίζει διότι εκεί συσπειρώνει την αραβική κοινή γνώμη. Όποιος θέλει να κάνει πολιτική “καριέρα” στον αραβικό κόσμο υιοθετεί αντιισραηλινή ρητορική, ο Μπαγκντάντι ακολουθεί την πεπατημένη, ειδικά τώρα που είναι άσχημα στριμωγμένος από τους Κούρδους.

Η πρόσφατη στρατιωτική ήττα που υπέστη από τους Κούρδους στη Συρία, που έχασε τον έλεγχο του Φράγματος Τισχρίν στον ποταμό Ευφράτη, με αποτέλεσμα να αποκοπεί ο ανεφοδιασμός του Ισλαμικού Κράτους και από την τελευταία οδό που είχε από την Τουρκία, φανερώνει ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την οργάνωση του ιρακινού στην καταγωγή “χαλίφη”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr