Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε μακελειό στην Τυνησία τον Δεκέμβριο – Τους πρόλαβαν!

Το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε μακελειό στην Τυνησία τον Δεκέμβριο – Τους πρόλαβαν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δυναμώνει το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη. Η δύναμη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αυξήθηκε στους 5.000 άνδρες. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα γνωρίζαμε για 3.000 τζιχαντιστές.

“Οι περισσότεροι από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος [στη Λιβύη] είναι ξένοι και από άλλες βορειοαφρικανικές χώρες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας Ουαλίντ Αλ Βακίνι στο ιρανικό πρακτορείο FARS.

Αν και η Τυνησία είναι η χώρα από την οποία ξεκίνησε το 2011 η λεγόμενη “Αραβική Άνοιξη”, κατάφερε να σταθεροποιηθεί σε σχέση με άλλες χώρες από τις οποίες πέρασε η “Άνοιξη”, όπως η Λιβύη ή η Συρία. Ωστόσο, η Τυνησία είναι η χώρα που εξάγει χιλιάδες εθελοντές τζιχαντιστές στα μέτωπα της Λιβύης, της Συρίας και του Ιράκ.

Και η ίδια η Τυνησία έχει γίνει στόχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Το καλοκαίρι του 2015, τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος χτύπησαν δύο τουριστικούς στόχους, ένα μουσείο και ένα ξενοδοχείο, σκοτώνοντας συνολικά 59 τουρίστες, σε μια χώρα που ο τουρισμός είναι βαριά βιομηχανία.

Οι τυνησιακές Αρχές αποκάλυψαν ότι απέτρεψαν μια ακόμα επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, συλλαμβάνοντας 17 μέλη του, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν αποκτήσει πολεμική εμπειρία στη Συρία και στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Τυνησίας οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζαν να χτυπήσουν μέσα στον Δεκέμβριο ξενοδοχεία, κτίρια των Αρχών ασφαλείας και πολιτικούς, ώστε να προκαλέσουν με τα πολλαπλά χτυπήματα που σχεδίαζαν χάος στη χώρα.

Οι Αρχές της Τυνησίας υπολογίζουν ότι 1.600 Τυνήσιοι μάχονται με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, 600 επέστρεψαν στην Τυνησία και 800 έχουν σκοτωθεί σε μάχες. Δεν έδωσαν στοιχεία για το πόσοι Τυνήσιοι βρίσκονται στη Λιβύη. Άλλοι υπολογισμοί ανεβάζουν τους Τυνήσιους εθελοντές στη Μέση Ανατολή σε πολλούς περισσότερους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr