Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποινές φυλάκισης σε δύο Ρωσίδες που έστελναν χρήματα στο Ισλαμικό Κράτος

Ποινές φυλάκισης σε δύο Ρωσίδες που έστελναν χρήματα στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο νεαρές Ρωσίδες καταδικάστηκαν την Τετάρτη σε κάθειρξη πέντε και πλέον ετών καθώς έστειλαν χρήματα στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το δικαστήριο.

Η Σαΐντα Καλίκοβα (Saida Khalikova), 24 ετών, και η Έλενα Αρσακάνοβα (Yelena Arshakhanova), η ηλικία της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί, καταδικάστηκαν από το στρατιωτικό δικαστήριο της περιοχής της Μόσχας σε κάθειρξη πέντε ετών και έξι μηνών και πέντε ετών και τριών μηνών αντίστοιχα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου του δικαστηρίου, Ιρίνα Γίρνοβα.

Οι δύο Ρωσίδες κρίθηκαν ένοχες διότι «μετέφεραν χρήματα σε τρομοκράτες» του Ισλαμικού Κράτους, είπε η Γίρνοβα, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος των χρημάτων που έδωσαν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι κοπέλες πωλούσαν χειροποίητα αντικείμενα που κατασκεύαζαν στο σπίτι τους, κατόπιν μετέφεραν τα χρήματα που κέρδιζαν σε «τρομοκράτες», προσέθεσε η Γίρνοβα.

Και οι δύο κατηγορούμενες ομολόγησαν την ενοχή τους, διαβεβαίωσε η ίδια.

Η Σαΐντα Καλίκοβα, με καταγωγή από το Νταγκεστάν, κατηγορείται από την αστυνομία ότι μετέφερε 43.000 ρούβλια (545 ευρώ) στο Ισλαμικό Κράτος, γνωστοποίησε το αντιπολιτευόμενο κίνημα Open Russia, το οποίο ανήρτησε στον ιστότοπό του μια επιστολή της μητέρας της νεαρής γυναίκας προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ραζιγιάτ Ισαμπέκοβα, η μητέρα της Σαΐντα υποστηρίζει ότι η κόρη της, που είχε προφυλακιστεί, σύμφωνα με την ίδια, από τον Δεκέμβριο του 2014, «αναγκάστηκε με τη βία να υπογράψει την ομολογία της» και ζήτησε από τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους να τη «σώσει» και να παρέμβει για να αποφυλακιστεί.

Ο δικηγόρος της κοπέλας, Σαμπίρ Αγκάγιεφ, όπως επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του Open Russia, δηλώνει ότι εκείνη μετέφερε τα χρήματα σε μια φίλη, χωρίς να γνωρίζει εάν εκείνη σκόπευε έπειτα να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Περίπου 2.900 Ρώσοι πολεμούν στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ουκρανία αναφέρει επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Politico: Επτά μήνες μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν οι χιλιάδες μισθοφόροι της Wagner λογοδοτούν στο Κρεμλίνο

Η Λετονία φοβάται ρωσική επίθεση – Καλεί τους πολίτες να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr