ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,


















































Η Λάνα Ζωχιού «βύθισε» τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Ανυπόστατο δόγμα - Το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο είναι ξεκάθαρο»
Νετανιάχου: Οι χλευασμοί του Μπεν Γκβιρ κατά των ακτιβιστών του στολίσκου της Γάζας «δεν συνάδουν με τις αξίες του Ισραήλ»
Νίκος Δένδιας: «Είμαστε 3.500 χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη» - «...οι Έλληνες δεν θελήσαμε ποτέ να είμαστε τμήματα αυτοκρατορίας. Δεν
Αλέξης Τσίπρας: Βίντεο με νέους να προτείνουν όνομα για το νέο κόμμα
Φαραντούρης-Μιχαηλίδης: Περισσότεροι από 400.000 κρυπτοέλληνες στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
“Είδα συμπολεμιστές μου να σκοτώνουν αθώους, να βασανίζουν, να καταστρέφουν περιουσίες, να γελούν πάνω από πτώματα και να φωτογραφίζονται ενώ τα κάνουν όλα αυτά” ομολογεί ο Βίνσεντ Εμάνουελ πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ στο Ιράκ.
Πριν δυο εβδομάδες μετά από 10 χρόνια προβληματισμού ο πρώην πεζοναύτης δημοσίευσε το άρθρο “Βοήθησα να δημιουργηθεί το Ισλαμικό Κράτος – η μαρτυρία ενός βετεράνου του Ιράκ”.
“Οι εφιάλτες μου καθημερινά μου θυμίζουν τι γέννησε το Ισλαμικό Κράτος και γιατί μας μισεί” θυμάται ο Βίνσεντ Εμάνουελ στο άρθρο του που περιγράφει τα βασανιστήρια που έκαναν στρατιώτες των ΗΠΑ στο Ιράκ και μάλιστα συχνά για διασκέδαση όπως λέει.
Στο ίδιο κείμενο ο ακτιβιστής πλέον Βίνσεντ Εμάνουελ θυμάται πως τα βασανιστήρια, ακόμη και σεξουαλικά έδιναν και έπαιρναν μεταξύ των πεζοναυτών πάνω σε ανήλικους ιρακινούς τότε.
“Ξέρουμε όλοι έναν που επέζησε από τέτοια βασανιστήρια: Είναι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αλ Μπαγκντάντι”, δηλώνει.
“Ήξερα ότι αυτό ήταν λάθος και ανήθικο, ήξερα ότι ήταν παράνομο”, εξηγεί ο Βίνσεντ Εμάνουελ. “Ήξερα ότι θα υπάρξουν συνέπειες όπως αυτά που βλέπουμε σήμερα από το Ισλαμικό Κράτος” προσθέτει.
Μετά από χρόνια αυτοεκπαίδευσης με άλλους ακτιβιστές, ο πρώην πεζοναύτης κατέληξε στο συμπέρασμα πως το πρόβλημα πάει πολύ πιο μακριά από τον πόλεμο του Ιράκ.
Κατά τη γνώμη του το πρόβλημα είναι στο βάθος της ιστορίας των ΗΠΑ, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά και στη Βόρεια Αφρική, το Αφγανιστάν, το Βιετνάμ την Κορέα. Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να υπάρχουν με “γενοκτονίες κατά των Ινδιάνων και υποδούλωση μαύρων” όπως λέει, υπενθυμίζοντας την προσπάθεια κυριαρχίας των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λατινική Αμερική.
“Πρέπει να επανεξεταστεί προσεκτικά ο ρόλος των ΗΠΑ στον κόσμο” καταλήγει ο πρώην πεζοναύτης και κατηγορεί τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ της Δύσης πως είναι κάτι που ποτέ δεν ήθελαν να κάνουν.























































