Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

2016: Εκατομμύρια αψήφισαν τον τρόμο και γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να κατάφερε να σπείρει τον φόβο αλλά όχι σε όλους από ότι φαίνεται από τους εορτασμούς για την έλευση της νέας χρονιάς ανά τον κόσμο.

Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στις πρωτεύουσες και τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών και του υπόλοιπου κόσμου για να υποδεχτούν το 2016, αψηφώντας τις απειλές περί τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων.

Στις περισσότερες μεγαλουπόλεις πάντως, οι εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έξι βδομάδες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Στην ίδια την Πόλη του Φωτός, πολλές χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στα Ηλύσια Πεδία, παρά το γεγονός ότι η παραδοσιακή γιορτή με πυροτεχνήματα είχε ακυρωθεί για λόγους ασφαλείας. Μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε και στην κεντρική Πλατεία Δημοκρατίας, η οποία έχει μετατραπεί σε χώρο μνήμης για τα θύματα του μακελειού της 13ης Νοεμβρίου.

Περίπου 600.000 άνθρωποι εκτιμάται πως συμμετείχαν στους εορτασμούς για την αλλαγή του έτους, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μετατρέποντας τις εκδηλωθείς στις μεγαλύτερες δημόσιες συναθροίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη γαλλική πρωτεύουσα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Σε μία ένδειξη των ανησυχιών που ακόμα επικρατούν όμως, περίπου 1.600 αστυνομικοί και φύλακες βρίσκονταν επί ποδός στα Ηλύσια Πεδία. Όλες οι τσάντες και τα σακίδια των επισκεπτών ελέγχονταν.

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης για να υποδεχτούν το νέο έτος, υπό το βλέμμα περίπου 6.000 οπλισμένων αστυνομικών.

Λίγες ώρες νωρίτερα, την παραμονή, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ασκήθηκαν διώξεις σε έναν άνδρα ηλικίας 25 ετών, καθώς φέρεται να προετοίμαζε επίθεση στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, σχεδίαζε να επιτεθεί σε ένα εστιατόριο στο Ρότσεστερ στην πολιτεία της Νέας Υόρκής, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Όπως επισημαίνει το υπουργείο, ο συλληφθείς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Στο Λονδίνο, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ποταμό Τάμεση, σύμφωνα με το BBC, ενώ περίπου τρεις χιλιάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Στην παράλια Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δύο εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθήσαν ένα 16λεπτο σόου πυροτεχνημάτων.

Τρομοκρατικός συναγερμός ήχησε το βράδυ της παραμονής στο Μόναχο, λίγες ώρες πριν αλλάξει η χρονιά.

Η Αστυνομία εκκένωσε δύο σταθμούς τρένων μετά από πληροφορίες ότι πέντε έως επτά βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους σχεδίαζαν επιθέσεις.

Στις Βρυξέλλες, οι δημόσιες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν λόγω αστυνομικής έρευνας πάνω σε σχεδιαζόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ για πρώτη φορά έκλεισε για την Πρωτοχρονιά η Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα.

Με πυροτεχνήματα, μουσική και χορό στο Θησείο αποχαιρέτησε το 2015 η Αθήνα.

Το νέο έτος υποδέχτηκαν πρώτες η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, όπου, στο Σίνδεϊ, τεράστιο πλήθος παρακολούθησε την επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr