ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), Ιράν, Νιμρ Αλ Νιμρ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σαουδική Αραβία, Συρία, Τεχεράνη, Υεμένη,


















































Τραγωδία στη Σπάρτη: ΙΧ συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα - Δύο νεκροί
Μετωπική Σαμαρά με Μαξίμου: Ζητά παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές
Κεφαλονιά: Στη φυλακή προπονητής στίβου για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
Νίκος Δένδιας: «Η πατρίδα μας έχει τη φιλοδοξία το 2030 να είναι η ισχυρότερη δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη χρήση
Μηχανογραφικό 2026: Ανοίγει 7/7 η πλατφόρμα για την υποβολή του - Η προθεσμία για τις Βάσεις 2026
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
O πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στα Ηνωμένα Έθνη τόνισε ότι «οι σχέσεις μας με το Ιράν θα αποκατασταθούν όταν η Τεχεράνη σταματήσει να αναμιγνύεται στις υποθέσεις των άλλων χωρών».
Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι το Ριάντ θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για να στηρίξει τις ειρηνευτικές προσπάθειες στη Συρία και την Υεμένη παρά την αντιπαράθεση.
Η Σαουδική Αραβία διέκοψε όλες τις σχέσεις της με το Ιράν την Κυριακή μετά την εκτέλεση από την ίδια του σιίτη ιεροκήρυκα Σέιχ Νιμρ αλ Νιμρ, το Σάββατο. Διαδηλωτές στο Ιράν και το Ιράκ οργάνωσαν πορείες για τρίτη κατά σειρά ημέρα, καταγγέλλοντας την εκτέλεση.
Τη Δευτέρα, το Μπαχρέιν και το Σουδάν διέκοψαν όλες τις σχέσεις τους με το Ιράν, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ριάντ. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου ζουν εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανών, υποβίβασε εν μέρει τις σχέσεις του με το Ιράν αλλά οι άλλες χώρες του Κόλπου – το Κουβέιτ, το Κάταρ και το Ομάν – δεν αναμίχθηκαν στην αντιπαράθεση.























































