Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανικός στη Γερμανία από την κρίση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν

Πανικός στη Γερμανία από την κρίση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σαουδική Αραβία και το Ιράν οφείλουν στη διεθνή κοινότητα να παραμερίσουν τις διαφορές τους στη Μέση Ανατολή και να επικεντρωθούν στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε στην εφημερίδα Bild o Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

Η Σαουδική Αραβία διέκοψε την Κυριακή τις διπλωματικές σχέσεις της με το Ιράν ως απάντηση στην εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία της στην Τεχεράνη, σε μια κλιμακούμενη διένεξη μεταξύ των δύο αυτών αντίπαλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή αναφορικά με την εκτέλεση από το Ριάντ ενός επιφανούς σιίτη μουσουλμάνου ιεροκήρυκα.

Ο Στάινμαϊερ κάλεσε αμφότερες τις χώρες να επιδείξουν υπευθυνότητα και να ασχοληθούν με το πώς θα ηρεμήσει η περιοχή και το πώς θα αντιταχθουν στο ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κινημα στο οποίο αναφέρθηκε με τα αρχικά ISIS.

“Ελπίζω ότι η αναταραχή θα τερματισθεί σύντομα, η λογική θα επικρατήσει και το Ριάντ και η Τεχεράνη θα επικεντρωθούν σ’ αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό — να εκτονώσουν τις στρατιωτικές συγκρούσεις, να προωθήσουν πολιτικές λύσεις στη Συρία, στην Υεμένη και αλλού και έτσι να τραβήξουν το χαλί κάτω από το ISIS”, δήλωσε στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την Bild.

“Ολόκληρη η Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα η Σαουδική Αραβία και το Ιράν κατά κάποιον τρόπο μας χρωστούν”, δήλωσε. “Η διεθνής κοινότητα εργάζεται εδώ και χρόνια για να φέρει την ειρήνη στις αλληλοσυνδεόμενες συγκρούσεις στην περιοχή”.

“Τώρα χρειαζόμαστε υπεύθυνους πρωταγωνιστές στην περιοχή οι οποίοι να ενεργούν υπεύθυνα, στο Ριάντ όπως και στην Τεχεράνη”, πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr