ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμπάργκο Ιράν σε προϊόντα της Σαουδικής Αραβίας

Εμπάργκο Ιράν σε προϊόντα της Σαουδικής Αραβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Νιμρ Αλ Νιμρ, Σαουδική Αραβία,

Ανεβαίνει κατακόρυφα η ένταση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν με την πιθανότητα πολεμικής σύρραξης να μην αποκλείεται σε καμία περίπτωση.

Την απαγόρευση εισαγωγών σαουδαραβικών προϊόντων επέβαλε το Ιράν, συνεχίζοντας έτσι την αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο χώρες, η οποία ξεκίνησε στις 3 Ιανουαρίου 2016, όταν οι αρχές της Σ. Αραβίας εκτέλεσαν τον σιίτη ιεροκήρυκα.

Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα από την ιρανική κρατική τηλεόραση, ενώ η απόφαση προήλθε έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου του προέδρου Χασάν Ρουχανί.

Οι ετήσιες εισαγωγές του Ιράν από τη Σ. Αραβία είναι περίπου 60 εκατ. δολ. και αποτελούν κυρίως υλικά συσκευασίας, αλλά και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Το Ιράν μάλιστα κατηγόρησε ότι αεροσκάφη του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού βομβάρδισαν την ιρανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά.

Το ιρανικό κανάλι Irinn ανέφερε ότι πύραυλοι έπληξαν την πρεσβεία προκαλώντας ζημιές. Κάτοικοι της Σαναά κάνουν λόγο για δεκάδες αεροπορικές επιθέσεις, την Πέμπτη το πρωί από τον συνασπισμό, που μάχεται τους –σιίτες- αντάρτες Χούτι, τους οποίους υποστηρίζει η Τεχεράνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στα ύψη οι τιμές του πετρελαίου – «Ανάφλεξη» στον Περσικό Κόλπο και φόβοι για τα 100 δολάρια το βαρέλι

Οι Αμερικανοί Navy SEALs αφαίρεσαν δεκάδες ιρανικές θαλάσσιες νάρκες από τα Στενά του Ορμούζ

Νετανιάχου: Είμαστε η ισχυρότερη δύναμη στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν έπληξε αμερικανικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ ως αντίποινα στις επιθέσεις των ΗΠΑ

Πώς το Ιράν και η Ρωσία εμπορεύονται πυρηνική τεχνολογία και τεχνολογία drones για να παρακάμψουν τις κυρώσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr