Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα επιτέθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό του συμμάχου της FSA στη Συρία

Η Αλ Κάιντα επιτέθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό του συμμάχου της FSA στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα, δηλαδή της Αλ Κάιντα στη Συρία, επιτέθηκαν σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό που ανήκει στον σύμμαχό τους Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Οι τζιχαντιστές έκλεισαν τον ραδιοφωνικό σταθμό και συνέλαβαν τους δύο παραγωγούς που έκαναν τις εκπομπές. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Καφρ Ναμπλ.

Πρόκειται για μια άκρως περίεργη και σημαντική εξέλιξη. Οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) κατέχουν από κοινού την επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία. Αμφότερες οι οργανώσεις υποστηρίζονται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Για την ακρίβεια, ο FSA παραλάμβανε ως υποτίθεται “μετριοπαθής” οργάνωση τα όπλα που έστελνε η Σαουδική Αραβία μέσω Τουρκίας και στη συνέχεια τα έδινε στο συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Επίσης μάχονται ο ένας δίπλα στον άλλο ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις. Τι συνέβη άραγε τώρα;

Ένας εκ των παραγωγών του σταθμού, ο Χαντί Αλ Αμπντάλα λέγεται ότι αργότερα απελευθερώθηκε από την Αλ Νούσρα, ωστόσο, ο Ραέντ Φαρές -ο άλλος παραγωγός- παραμένει κρατούμενος σε άγνωστη τοποθεσία.

radio_fresh Οι δύο συλληφθέντες παραγωγοί σε προπαγανδιστική φωτογραφία του ραδιοφωνικού σταθμού.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικές πηγές, το Μέτωπο Αλ Νούσρα όταν συνέλαβε τους δύο παραγωγούς άφησε ελεύθερους τους άλλους εργαζόμενους του σταθμού, αφού πρώτα τους εξευτέλισε υποχρεώνοντάς τους να κάψουν και να πατήσουν τη σημαία του FSA.

“Το Μέτωπο Αλ Νούσρα άπλωσε τη σημαία του FSA στο πάτωμα και μας ανάγκασε να την πατήσουμε. Μετά από πέντε χρόνια, μας υποχρέωσαν να πατήσουμε τη σημαία με την οποία καλύπτουμε τους [νεκρούς] μάρτυρές μας”, είπε ένας από τους εργαζόμενους στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Το Radio Fresh και οι δύο συλληφθέντες παραγωγοί του είχαν στο παρελθόν εξαιρετικές σχέσεις με το Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Όχι μόνο κάλυπταν και μετέδιδαν τα νέα της τζιχαντιστικής οργάνωσης αλλά και έπαιρναν και συνεντεύξεις από τους οπλαρχηγούς της.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το κίνητρο του Μετώπου Αλ Νούσρα να κλείσει τον ραδιοφωνικό σταθμό του FSA δεν έχει ξεκαθαριστεί.

Ούτε είναι γνωστό εάν η Αλ Κάιντα και ο FSA τα “έσπασαν” ή απλά πρόκειται για κάποια προειδοποιητική ενέργεια από την πλευρά των τζιχαντιστών προς τους “μετριοπαθείς” συμμάχους τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr