ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζάιμπερτ: Η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα

Ζάιμπερτ: Η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ευρώπη πρέπει να τοποθετηθεί ώστε να μπορέσουμε να περιμένουμε από την Τουρκία αυτά που περιμένουμε από αυτήν στο πλαίσιο της συμφωνίας μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην οικονομική στήριξη ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει συμφωνηθεί να προσφέρει η ΕΕ στην Άγκυρα, προκειμένου να συγκρατήσει το προσφυγικό κύμα.

«Υπάρχει η γενική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι η Τουρκία, η οποία είναι χώρα-κλειδί από πολλές απόψεις, θα στηριχθεί στην κοινή προσπάθεια σχετικά με την προσφυγική κρίση με αυτά τα τρία δισεκατομμύρια. Αυτή η απόφαση πρέπει πλέον μόνο να μετατραπεί μέσω της καθιερωμένης ευρωπαϊκής οδού σε συγκεκριμένη πράξη», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και προσέθεσε ότι πρέπει ακόμη να προσδιοριστεί από ποια κονδύλια και σε ποιες χρονικές περιόδους θα εκταμιευτούν αυτά τα χρήματα.

Την ίδια ώρα, επισήμανε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει με την Άγκυρα τα πρότζεκτ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, στα οποία θα διατεθούν αυτά τα χρήματα. «Με άλλα λόγια, είμαστε σε πλήρη διαδικασία. Η καγκελάριος επισήμανε ότι βεβαίως είναι απαραίτητο η Ευρώπη να τοποθετηθεί ώστε να μπορέσουμε να περιμένουμε από την Τουρκία αυτά, τα οποία περιμένουμε από αυτήν στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας. Αλλά είμαστε σε πλήρη διαδικασία», κατέληξε ο κ. Ζάιμπερτ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ερντογάν: Η Τουρκία εντείνει τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν

The Jerusalem Post: Η Τουρκία ως το «νέο Ιράν»; Η αυξανόμενη πρόκληση της Άγκυρας στα δυτικά συμφέροντα

85 χρόνια από τη γερμανική εισβολή – Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα δεν επέλεξε τη στάση του “επιτήδειου ουδέτερου”» – Η ελληνική πυξίδα

Φινλανδοί εκπαιδεύονται για ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία

Το Ιράν κατέρριψε το αμερικανικό F-15 με τουρκικό αντιαεροπορικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr