Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Η Ρωσία μπορεί να προσφέρει άσυλο στον Άσαντ

Πούτιν: Η Ρωσία μπορεί να προσφέρει άσυλο στον Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία θα μπορούσε να προσφέρει άσυλο στον πρόεδρο τη Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, εάν αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα του, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στην γερμανική «Bild», διευκρινίζοντας όμως ότι ακόμα είναι τουλάχιστον πρόωρο να μιλάμε για τέτοιο ενδεχόμενο.

«Σίγουρα ήταν πιο δύσκολο να δώσουμε άσυλο στον [Έντουαρντ] Σνόουντεν στη Ρωσία από ό,τι θα είναι στην περίπτωση Άσαντ», σημείωσε ο κ. Πούτιν, αναφερόμενος στον πρώην υπάλληλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), ο οποίος κατέφυγε στη Μόσχα το 2013 ενώ καταζητούνταν από την Ουάσιγκτον για τη διαρροή χιλιάδων μυστικών εγγράφων που αποκάλυπταν προγράμματα παρακολουθήσεων στην Αμερική και την Ευρώπη.

Ωστόσο, ο ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να συζητηθεί το ενδεχόμενο παραχώρησης ασύλου στον κ. Άσαντ, με δεδομένο ότι αυτό που προέχει είναι η πολιτική διαδικασία που θα καθορίσει την πορεία της Συρίας.

«Πρώτα, ο συριακός πληθυσμός θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει και μετά θα δούμε αν ο Άσαντ θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα του, εάν χάσει τις εκλογές», είπε ο κ. Πούτιν, σε μία πιο χαλαρή διατύπωση της πάγιας ρωσικής θέσης ότι η ηγεσία της Συρίας δεν θα πρέπει να επιλεγεί από εξωτερικές δυνάμεις.

Εκτίμησε πάντως ότι ο κ. Άσαντ «πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να φύγει από τη χώρα». «Δεν είναι σημαντικό αν θα μείνει ως πρόεδρος ή όχι».

Ο Ρώσος  ηγέτης παραδέχτηκε ότι ο Σύρος πρόεδρος έχει κάνει πολλά λάθη κατά τη διάρκεια της 5ετούς πλέον εμφύλιας σύρραξης, η οποία έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 250.000 ανθρώπων και έχει οδηγήσει στην προσφυγιά εκατομμύρια αμάχους.

Ωστόσο, ο κ. Πούτιν επανάλαβε την κατηγορία του πως ο συριακός εμφύλιος δεν θα είναι λάβει ποτέ τις σημερινές διαστάσεις εάν δεν είχε τροφοδοτηθεί από εξωτερικούς παράγοντες.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε τη θέση του Κρεμλίνου ότι προσφέροντας στήριξη στον Άσαντ αγωνίζεται ώστε να αποτραπεί η μετατροπή της Συρίας σε μία νέα Λιβύη ή ένα νέο Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr