Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πόλεμοι για το πετρέλαιο οδηγούν την ανθρωπότητα στην καταστροφή

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανάμεσα σε όλες τις συγκρούσεις του εικοστού αιώνα ρόλο έπαιζε πάντα το πετρέλαιο, αναφέρει η εφημερίδα “The National Interest” και το ίδιο συμβαίνει και τώρα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ανθρωπότητα, όπως αναφέρει.

Αν και το γεγονός ότι η Ιαπωνία ξεκίνησε τον πόλεμο με τις ΗΠΑ το 1941 ως μέλος του Άξονα Ρώμης – Βερολίνου, η υπόθεση εξαρτάτο από πολλούς παράγοντες, όπως το εμπάργκο πετρελαίου που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ επέβαλαν στη χώρα εξαιτίας της κατοχής της στη Γαλλική Ινδοκίνα. Η Ιαπωνία με την επίθεση στις ΗΠΑ οδήγησε στην καταστροφή την αυτοκρατορία της.

Ο πόλεμος Ιράν και Ιράκ ξεκίνησε το 1980 κράτησε οκτώ χρόνια και είχε τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές αλλά και οικονομικό. Το Ιράκ εξαπέλυσε επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της γειτονικής χώρας και το Ιράν απάντησε με αεροπορικές και ναυτικές επιθέσεις ανάλογες βάζοντας φωτιά στον Περσικό Κόλπο. Ωστόσο και παρά το τεράστιο κόστος, κανείς δεν κατάφερε να αναδειχτεί σαφής νικητής.

Το 1991 το Ιράκ εισέβαλε στο Κουβέιτ λόγω διαφωνιών σχετικά με τα χρέη του πολέμου και της υπερπαραγωγής πετρελαίου από το Κουβέιτ, ενώ η Βαγδάτη ισχυρίστηκε πως η γειτονική χώρα ήταν μέρος της επικράτειας της, με προφανείς βλέψεις στα αποθέματα πετρελαίου της. Η απόφαση να μην υπακούσει στο τελεσίγραφο του ΟΗΕ οδήγησε στην ανάπτυξη 500.000 Αμερικανών στη Σαουδική Αραβία και τελικά στην καταστροφή του ιρακινού στρατού.

Το Ιράκ ήταν μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον Αραβικό κόσμο αλλά η αναζήτηση κατακτήσεων πετρελαίου από τον Σαντάμ, κατέστρεψε τη χώρα, αναφέρει η εφημερίδα.

Το άρθρο καταλήγει στο ότι η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 1991 αλλά και αυτή το 2003, έγιναν πάλι για το πετρέλαιο και η δεύτερη θα συνεχιστεί για χρόνια, κάτι που θα το πληρώνει για δεκαετίες η ανθρωπότητα με την άνοδο των ισλαμιστών εξτρεμιστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr