Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ισραηλινοί προετοιμάζονται για πιθανό πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος στο Σινά

Οι Ισραηλινοί προετοιμάζονται για πιθανό πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος στο Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο ισραηλινός στρατός στα σύνορα με την Αίγυπτο εξαιτίας της απειλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Χερσόνησο του Σινά.

Οι Ισραηλινοί έχουν αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων στα σύνορα, έχουν αναπτύξει περισσότερα άρματα μάχης και πυροβολικό.

Εδώ και ένα χρόνο επικρατεί μια σιωπηλή ένταση στα σύνορα Ισραήλ – Αιγύπτου.

Η τζιχαντιστική απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ όλο και μεγαλώνει και έρχεται από την έρημο του Σινά.

Πολλές φορές μέσα στο 24ωρο, έντονες λάμψεις και ήχοι όπλων φτάνουν μέχρι το έδαφος του Ισραήλ. Είναι από τις μάχες που μαίνονται ανάμεσα στους τζιχαντιστές της οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και τον αιγυπτιακό στρατό.

Επειδή η πολεμική δραστηριότητα μέσα στο αιγυπτιακό έδαφος έχει αυξηθεί, και τα πυρά των τζιχαντιστών δεν είναι τίποτα δύσκολο να στραφούν και κατά του Ισραήλ, οι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή προετοιμασία στα σύνορα.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα, ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα ο στρατός του Ισραήλ έχει αλλάξει τον τρόπο εκπαίδευσής του, την ανάπτυξη των δυνάμεών του, τον οπλισμό του και τρεις φορές τα πολεμικά του σχέδια, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία την απειλή που συνιστά το Ισλαμικό Κράτος.

Για παράδειγμα, η εκπαίδευση του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με την Αίγυπτο έχει αλλάξει ως προς τον ανορθόδοξο πόλεμο, τις οδομαχίες, την αντιμετώπιση επιδρομών σε αγροτικές κοινότητες, ενώ μέχρι πρότινος οι Ισραηλινοί φαντάροι και φανταρίνες εκπαιδεύονταν για τακτικό πόλεμο.

Οι στρατιώτες παρέλαβαν νέο οπλισμό αλλά και στολές, άρματα μάχης έχουν τοποθετηθεί κοντά στα σύνορα και συστοιχίες πυροβολικού έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων. Σε όλα τα τζιπ που μεταφέρουν πεζικάριους εγκαταστάθηκαν οπλοπολυβόλα.

Τα σύνορα Ισραήλ – Αιγύπτου, στην Χερσόνησο του Σινά, έχουν μήκος 220 χιλιόμετρα. Το Ισλαμικό Κράτος απέχει ακόμα από την παραμεθόριο, αφού ανάμεσα στους τζιχαντιστές και τον ισραηλινό στρατό βρίσκεται ο αιγυπτιακός στρατός που μάχεται.

Οι Ισραηλινοί όμως προετοιμάζονται και εκπαιδεύονται για το χειρότερο σενάριο, δηλαδή να δεχτούν επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος μέσα από τη Χερσόνησο του Σινά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr