Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε τη μαρτυρική κουρδική πόλη Κόμπανι

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε τη μαρτυρική κουρδική πόλη Κόμπανι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε την κουρδική πόλη Κόμπανι, σύμβολο της κουρδικής αντίστασης ενάντια στους τζιχαντιστές, προκαλώντας πανικό μεταξύ των αμάχων που έχουν επιστρέψει στη μαρτυρική πόλη.

Οι δυτικές συνοικίες της Κόμπανι και αρκετά χωριά στα δυτικά της πόλης δέχτηκαν πυρά βαρέως πυροβολικού από την πόλη Τζαραμπλούς που κατέχεται από τους τζιχαντιστές δυτικά του ποταμού Ευφράτη.

“Δεκάδες οβίδες που ρίχτηκαν από το Ισλαμικό Κράτος την Πέμπτη χτύπησαν κατοικίες στην Κόμπανι και την ύπαιθρο στα δυτικά της”, είπε ο τοπικός διαδικτυακός ακτιβιστής δημοσιογράφος Σλεμάν Χοσό στο ARA News.

“Ο βομβαρδισμός προκάλεσε δεκάδες απώλειες μεταξύ των αμάχων και μαζική μετακίνηση των κατοίκων στην ύπαιθρο ανατολικά της πόλης για να γλιτώσουν από τις οβίδες”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο βομβαρδισμός κατέστρεψε πολλά σπίτια. Ωστόσο, εκατοντάδες οικογένειες παρέμειναν στις γειτονιές τους, παρά τον σφοδρό βομβαρδισμό.

kobane_jarablus

“Οι φρικιαστικές αναμνήσεις από τις βαρβαρότητες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ενάντια στους Κούρδους πολίτες στην Κομπάνι κατά το παρελθόν αναβίωσαν και οι άνθρωποι ανησυχούν ότι τα ίδια εγκλήματα θα επαναληφθούν εάν το Ισλαμικό Κράτος επιστρέψει στην περιοχή. Η πλειονότητα όμως των κατοίκων της Κόμπανι επιμένει ότι δεν θα εγκαταλείψει την πόλη του ξανά”.

Μιλώντας στο ARA News ένας από τους κατοίκους είπε: “Οι τρομοκράτες προσπαθούν να στείλουν μήνυμα στους ανθρώπους της Κόμπανι, ότι ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα και ότι θα επιστρέψουν σύντομα”.

“Ωστόσο, μετά την απελευθέρωση της Κόμπανι από τις κουρδικές δυνάμεις που πολιορκήθηκαν 6 μήνες από το Ισλαμικό Κράτος [Αύγουστος 2014 – Ιανουάριος 2015], οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα σπίτια τους παρά τους κινδύνους από τους βομβαρδισμούς. Δεν θα παραδώσουμε τη γη μας σε αυτούς τους βαρβάρους”, είπε ο ίδιος κάτοικος.

Τους τελευταίους μήνες δεκάδες κάτοικοι της Κόμπανι έχουν σκοτωθεί από βομβαρδισμούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με στόχο την Κόμπανι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr