ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

















































Ο άξονας Πακιστάν-Τουρκίας: Μια νέα και επικίνδυνη ΠΥΡΗΝΙΚΗ απειλή
Το KCDK-E καλεί το τουρκικό κράτος να αναμετρηθεί με το ιστορικό των σφαγών του
Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία - Ήττα για την Τουρκία
Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος
Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ τη Δευτέρα στη Μοσούλη πέτυχε και σκότωσε τον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Χατζίμ Αχμέντ Αλ Ασουάντ (Hajim Ahmed Al Aswad).
Στην ίδια αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τζιχαντιστές. Το χτύπημα έγινε στο προάστιο της Μοσούλης Μπαάτζ, στη βορειοδυτική Μοσούλη.
Συνολικά νεκροί από το χτύπημα είναι 9 στελέχη της οργάνωσης. Ο Αλ Ασουάντ ήταν ο επικεφαλής της οργάνωσης στο προάστιο Μπαάτζ.
Ιρακινός ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας της επαρχίας της Νινευή, μιλώντας στο ARA News, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αλ Ασουάντ μαζί με ακόμα 8 πρωτοπαλίκαρα της οργάνωσης.
Όλοι τους βρίσκονταν στο αρχηγείο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη συνοικία Σισάν του προαστίου Μπαάτζ, το οποίο ανατινάχθηκε από το αμερικανικό χτύπημα.
“Ο Αλ Ασουάντ και άλλοι οπλαρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είχαν σύσκεψη στα γραφεία της οργάνωσης στη Μπαάτζ, όταν ένα αμερικανικό αεροσκάφος ανατίναξε το κτίριο”, είπε η αστυνομική πηγή.
Τρεις ημέρες πριν, άλλη αμερικανική αεροπορική επιδρομή, βομβάρδισε άλλο αρχηγείο της οργάνωσης στη Μοσούλη, σκοτώνοντας περισσότερους από 30 τζιχαντιστές.






















































