Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν τους Κούρδους που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν τους Κούρδους που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την Τρίτη το αρχηγείο των Κούρδων ανταρτών της Συρίας, του YPG, στη συνοριακή πόλη Τελ Αμπιάντ, η οποία βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Οι Τούρκοι χτύπησαν τους Κούρδους που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με πυρά πυροβολικού.

Τουλάχιστον δύο Κούρδοι αντάρτες τραυματίστηκαν και τρία τεθωρακισμένα οχήματα των Κούρδων καταστράφηκαν από την επίθεση, σύμφωνα με την ηγεσία του YPG.

Η πόλη Τελ Αμπιάντ βρίσκεται στα βόρεια της επαρχίας Ράκα της Συρίας. Η πόλη Ράκα είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η Τελ Αμπιάντ κατεχόταν επί ένα ολόκληρο έτος από το Ισλαμικό Κράτος και απελευθερώθηκε από τους Κούρδους τον Ιούνιο του 2015, με την αεροπορική υποστήριξη των ΗΠΑ.

Όλη εκείνη τη χρονιά (2014-2015), που η Τελ Αμπιάντ τελούσε υπό τζιχαντιστική κατοχή, ήταν το συνοριακό πέρασμα που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος για να ανεφοδιάζει απευθείας τη Ράκα μέσα από την Τουρκία.

Όταν οι Κούρδοι με την υποστήριξη των Αμερικανών πήραν την πόλη και έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος, ο Ερντογάν λύσσαξε από την οργή του.

Και συνεχίζει να μην θέλει τους Κούρδους στην Τελ Αμπιάντ για αυτό και έχει βομβαρδίσει συνολικά 23 φορές, από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι και σήμερα, τα κουρδικά αρχηγεία στην Τελ Αμπιάντ.

“Αυτές οι επιθέσεις απλά εξηγούν την τουρκική υποστήριξη στους τρομοκράτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του YPG στην Τελ Αμπιάντ, Χαμπούν Οσμάν, μιλώντας στο ARA News.

“Όταν η πόλη κατεχόταν από το Ισλαμικό Κράτος, ο τουρκικός στρατός δεν έκανε ούτε μια πολεμική επιχείριση εναντίον τους. Ωστόσο, από τότε που οι κουρδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν την Τελ Αμπιάντ, ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει συνεχώς την Τελ Αμπιάντ και τα προάστιά της”, είπε ο Οσμάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr