ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Μπαν Κι Μουν, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παλαιστίνιοι,


















































Η επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ στο Ιράν είχε προβλεφθεί από τον «Προφήτη της Καταστροφής» - Νέα ανατριχιαστική προειδοποίηση
Γερμανικός Τύπος: Ο πόλεμος στο Ιράν φέρνει ελληνοτουρκικές εντάσεις
Λίστα Forbes: Αυτοί είναι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι το 2026
Το επικίνδυνο τυχοδιωκτικό παιχνίδι της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο: Υπονόμευση των αμερικανικών συμφερόντων και περιφερειακό χάος
Παρέμβαση Φαραντούρη για τα Τουρκικά F-16 στα κατεχόμενα - Ζητά κυρώσεις από Κομισιόν και Αμερικανική Κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ότι ενθαρρύνει την τρομοκρατία.
Αναφερόμενος στους Παλαιστινίους, ο κ Μπαν Κι Μουν είπε ότι είναι ανθρώπινη η αντίδραση των καταπιεσμένων, υπό κατοχή λαών.
Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο κος Μπαν καταδίκασε επίσης τα πρόσφατα μαχαιρώματα των Ισραηλινών από τους Παλαιστίνιους.
Από τον περασμένο Οκτώβριο περισσότεροι από 155 Παλαιστίνιοι, 28 Ισραηλινοί, ένας Αμερικανός και ένας από την Ερυθραία έχασαν τη ζωή τους σε εχθροπραξίες.
«Τα σχόλια του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ενθαρρύνουν την τρομοκρατία», δήλωσε ο Νετανιάχου ενώ πρόσθεσε ότι «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία».
Ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι ο ΟΗΕ είχε χάσει την ουδετερότητά της και την ηθική ισχύ εδώ και πολύ καιρό.
Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ ήταν πολύ προσεκτικός σε σχέση με τα λεγόμενά του αλλά τώρα φαίνεται αποφασισμένος να μιλήσει πιο καθαρά καθώς ετοιμάζεται να φύγει από το γραφείο, σύμφωνα με τον απεσταλμένο του BBC στη Νέα Υόρκη.
Ο κος Μπαν είπε επιπλέον στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι το κύμα των επιθέσεων προήλθε από ένα «βαθύ αίσθηση απόγνωσης ορισμένων Παλαιστινίων, ιδίως των νέων».























































