Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Συνεχείς οι επιθέσεις στη χερσόνησο του Σινά

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο Αιγύπτιοι αστυνομικοί και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν την Κυριακή σε δύο βομβιστικές επιθέσεις στην χερσόνησο του Σινά, όπου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιτίθενται συχνά σε δυνάμεις ασφαλείας.

Στην πρώτη επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής, μια βόμβα που πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο χτύπησε ένα περιπολικό καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έρευνα στην περιοχή Ραφά, στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς, είπαν αξιωματούχοι.

Ένας αξιωματικός του στρατού και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν επίσης σε παρόμοια επίθεση στο βόρειο Σινά, πρόσθεσαν.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, αλλά η περιοχή είναι κέντρο δράσης του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο επιτίθεται συχνά σε δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή από την εκδίωξη του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013 από τον στρατό.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις του αποτελούν αντίποινα για την δίωμη των υποστηρικτών του Μόρσι από την κυβέρνηση η οποία είπε ότι έχει δολοφονήσει εκατοντάδες και φυλακίσει χιλιάδες.

Οι αρχές είπαν ότι εκατοντάδες αστυνομικών και στρατιωτών έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις κυρίως στο βόρειο Σινά από το 2013.

Η πτέρυγα του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο έχει επίσης δηλώσει ότι ήταν υπεύθυνη για τοποθέτηση βόμβας σε ρωσικό αεροπλάνο τον Οκτώβριο όπου σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες (224 άτομα).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η KDC προειδοποιεί κατά του συμβιβασμού των κουρδικών δικαιωμάτων στη νέα συμφωνία SDF-Δαμασκού

Μαζλούμ Άμπντι: Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας SDF-Δαμασκού – «Οι δυνάμεις μας παραμένουν στις περιοχές τους»

Συρία: Συμφωνία Δαμασκού-SDF – Κατάπαυση του πυρός, στρατιωτική ενσωμάτωση και κουρδικά δικαιώματα

Η Σαουδική Αραβία στο πλευρό του Κατάρ και της Τουρκίας, ενώ οι εντάσεις με τα ΗΑΕ κορυφώνονται

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς: «Ποτέ δεν συμφωνήσαμε στον αφοπλισμό μας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr