Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Τα ανώτερα στελέχη του βρίσκονται στη Λιβύη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αριθμός των ξένων τζιχαντιστών έχει ανέβει σημαντικά στην πόλη της Σύρτης στη Λιβύη καθώς τα ανώτερα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους έχουν προσφάτως μετακινηθεί εκεί από το Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο της Λιβύης.

Μάλιστα την Τρίτη συναντήθηκαν στην Ρώμη εκπρόσωποι 23 χωρών για να συζητήσουν την αυξανόμενη απειλή που προέρχεται από το Ισλαμικό Κράτος στην Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο έτος το Ισλαμικό Κράτος πήρε υπό τον έλεγχό του τη Σύρτη, τη γενέτειρα του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι. Οι διαφωνίες μεταξύ των αντίπαλων διοικήσεων της χώρας όμως έχουν διακόψει τις προσπάθειες για την καταπολέμησή του ενώ επιπλέον υπάρχει η πεποίθηση ότι η ισλαμική ομάδα έχει λάβει υποστήριξη από κάποιους πιστούς του πρώην καθεστώτος.

Το 70% των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται στην Σύρτη είναι αλλοδαποί όπως ενημερώνει ο αξιωματούχος της Λιβύης, Ισμαήλ Σουκρί. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Τυνήσιοι, Αιγύπτιοι, Σουδανοί και υπάρχουν και λίγοι Αλγερινοί ενώ μέσα σε αυτούς υπάρχουν και κάποιοι Ιρακινοί και Σύριοι. Οι περισσότεροι από τους Ιρακινούς προέρχονται από τη διάλυση του στρατού του Σαντάμ Χουσεΐν.

Ο Ισμαήλ Σουκρί προσέθεσε ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επέλεξαν να καταφύγουν στην «ασφαλή Λιβύη», υπό την πίεση των διεθνών αεροπορικών επιθέσεων στο Ιράκ και τη Συρία ενώ όπως λέει οι τοπικές αρχές ετοιμάζουν επίθεση εναντίον του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr