Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ακόμη δεν αρχίσαμε με το Ισλαμικό Κράτος”…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την τελική επίθεση του εκτιμούν πολλοί αναλυτές καθώς ένας πόλεμος που στηρίζεται σε θρησκευτικά ελατήρια δεν μπορεί να τελειώσει τόσο εύκολα.

Ο συνταγματάρχης εν αποστρατεία του αυστραλιανού στρατού και καθηγητής πολιτικής ανθρωπολογίας Ντέιβιντ Κιλκούλεν, ο οποίος ενημέρωσε σε στρατηγικά θέματα τις κυβερνήσεις Μπους και Ομπάμα, πιστεύει πως η τάση των ΗΠΑ είναι να βλέπουν τα πράγματα καλύτερα ενώ χειροτερεύουν, αναφέρουν οι Sunday Times.

Το 2016 οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος θα αυξηθούν, πιστεύει ο καθηγητής. Η πιο σημαντική πρόκληση σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι το Ισλαμικό Κράτος που δεν θα σταματήσει τις ενέργειες του και δεν θα αφήσει ανεπηρρέαστη την Ευρώπη.

“Θα μπορούσαμε να πούμε πως ένας πόλεμος – αστραπή είναι καθοδόν” λέει ο Κιλκούλεν, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν αυτό που εκτιμά να συμβαίνει αφορά μόνο τη Μέση Ανατολή.

“Έχουμε εντοπίσει θύλακες τζιχαντιστών στην Ευρώπη και βλέπουμε εστίες αναταραχής” δηλώνει ο καθηγητής.

Οι ΗΠΑ έχουν ξεχάσει πως να μετατρέπουν τις στρατιωτικές νίκες σε πολιτική σταθερότητα στις περιοχές που επεμβαίνουν, υποστηρίζει ο Κιλκούλεν. Ακόμη και η θεωρητικά μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης Ομπάμα, ήτοι ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, χειροτέρεψε τα πράγματα. Οι ΗΠΑ μετά το θάνατο του σταμάτησαν να προβληματίζονται για την Αλ Κάιντα και τους τζιχαντιστές ανά τον πλανήτη ώσπου εμφανίστηκε το Ισλαμικό Κράτος.

Οι ΗΠΑ υιοθέτησαν λανθασμένη στάση στη Λιβύη, δεν έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή στην Αραβική Άνοιξη και αποκάλυψαν το πρόγραμμα δράσης για το Αφγανιστάν, λέει ο Κιλκούλεν.

Οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εκτιμήσουν το ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. “Στην αρχή νομίζαμε πως ήταν η Αλ Κάιντα και τώρα έχουμε το Ισλαμικό Κράτος”…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr